Hopp til innhold
Nepal, jordskjelv
Foto: Niranjan Shrestha / Ap

Nepal

  • Eit fly har krasja i Katmandu

    Det skal ha vore 19 personar om bord i flyet, som tilhøyrer det nepalske flyselskapet Saurya Airlines.

    Minst fem personar er stadfesta døde.

    18 skal vera omkomne, skriv den nepalske avisa Kathmandu Post.

    – Piloten har blitt redda og får behandling, seier talsperson for politiet Dan Bahadur Karki til nyheitsbyrået AFP.

    Flyet krasja under avgang på flyplassen Tribhuvan i Katmandu i Nepal og tok fyr, skriv avisa. Ifølge statleg TV i Nepal skal flyet ha sklidd av rullebana.

    Flyet skulle til byen Pokhara.

    Eit fly har krasja i Katmandu Det skal ha vore 19 personar om bord i flyet, som tilhøyrer det nepalske flyselskapet Saurya Airlines.

    Fly styrtet i Katmandu i Nepal – 18 omkomne

    Et fly med 19 personer om bord styrtet rett etter avgang fra Tribhuvan-flyplassen i Katmandu i Nepal. Kun kapteinen overlevde.

  • Nepal: 55 personer antatt omkommet etter jordskred

    To busser ble natt til fredag tatt av et jordskred i Chitwan-distriktet Nepal. Det var 24 personer i den ene bussen og 42 i den andre.

    Tre dager senere er fortsatt 55 personer savnet. Ifølge lokalt politi er det ikke lengre håp om å finne flere overlevende, skriver Reuters.

    Flom og jordskred utløst av voldsomt regn har drept flere titalls mennesker i landet den siste måneden.

  • 66 personar sakna i Nepal

    66 menneske er sakna etter at to bussar vert tekne av eit jordskred og feia ut i ei elv i Nepal, seier lokale styresmakter ifølge AFP.

    Redningsarbeidarar har prøvd å finna bussane, men kraftig regn har gjort det vanskeleg, skriv NTB.

    Ulukka skjedde i 3-tida natt til fredag. Det var 24 personar om bord i den eine bussen og 42 i den andre.

    Like etter klokka 8 skriv NTB at tre personar er funne i live.

  • Elleve døde i skred i Nepal

    Minst elleve mennesker har mistet livet i skred som er utløst av kraftig regnvær i Nepal, opplyser myndighetene søndag.

    I tillegg er åtte mennesker savnet, enten i skredene eller i elver som er gått over sine bredder. Ytterligere tolv er skadet og lagt inn på sykehus.

    Regnværet og skredene har ført til at viktige veier er blokkert, både i den sørøstlige delen av landet og i fjellene rundt hovedstaden Katmandu, og i Katmandu er det flom i elva Bagmati.

    I delstaten Bihar sørøst i landet er elva Koshi i ferd med å gå over sine bredder, slik den gjør i monsunsesongen nesten hvert år. (NTB)

  • CNN: Russland har rekruttert 15.000 nepalere til krigen i Ukraina

    Flere nepalere fungerer som fremmedkrigere som kjemper for Russland i Ukraina, skriver nyhetskanalen CNN. Russland kan ha rekruttert så mange som 15.000 nepalere, viser en større kartlegging gjennomført av nyhetskanalen CNN.

    Rekrutteringen skal ha skjedd etter at Russland i fjor innførte en lukrativ lønnspakke for utenlandske krigere. Pakken skal ha inneholdt en månedslønn på 2000 dollar og en rask prosess for å få et russisk pass.

    Videre skriver CNN at nepalske pass i liten grad åpner for utreise fra Nepal, og er rangert dårligere enn passene i Nord-Korea, ifølge en indeks opprettet av globalt statsborgerskap og boligrådgivningsfirmaet Henley & Partners. Nepal er også blant verdens fattigste nasjoner, ifølge Verdensbanken.

    Den nepalske regjeringen sier til nyhetskanalen at rundt 200 nepalere kjemper for den russiske hæren og at minst 13 nepalere er drept i krigssonen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no