Hopp til innhold

Den svarte boksen funnet etter flystyrten i Nepal

Håpet om å finne svar etter flystyrten i Nepal er betydelig økt etter funnet av den svarte boksen. Flyet styrtet i byen Pokhara og 67 personer er bekreftet døde.

Hjelpemannskap flykrasj Nepal

Letemannskap er samlet på krasjstedet i Pokhara i Nepal.

Fly styrtet i Nepal.

Letemannskaper jobber med å finne overlevende.

Hjelpemannskap flykrasj Nepal

Hjelpemannskap på stedet.

Den svarte boksen som inneholder både flyets ferdsskriver og taleregistrator er nå funnet. Det kan gi svar på hvorfor flyet styrtet i det det gikk ned for landing og tok fyr da det traff bakken.

Besetningen hadde sist kontakt med flyplassen klokken 10.50 lokal tid.

Flykatastrofen er den verste i landet på mer enn 30 år. 68 av de 72 som var ombord i flyet, mistet livet. Letingen etter fire personer som fortsatt er savnet ble mandag gjenopptatt. Søndag kveld måtte de avbryte letingen på grunn av nattemørket.

Etter at flyvraket tok fyr skal redningsmannskap lenge ha forsøkt å slukke brannen. Det skal vært hundrevis av redningspersonell som arbeidet i det kuperte terrenget der flyet styrtet.

Sendt til sykehus

Lokale myndigheter mente at det var svært lite sannsynlig at de ville finne overlevende. En talsperson fra Kaski-distriktet sier likevel til AFP at de har sendt noen overlevende til sykehus.

Dette har ikke blitt bekreftet av andre kilder.

Lokale innbyggere på stedet.

Lokale innbyggere på stedet.

Foto: AP

Nepals nest største by

Flyet, som tilhører det nepalske flyselskapet Yeti Airlines, styrtet mellom den gamle og nye flyplassen i Pokhara sentralt i Nepal. Det var på vei fra hovedstaden Katmandu til Pokhara.

Pokhara er Nepals nest største by. Byen er et populært utfartspunkt for turister som skal gå tur i Himalaya-fjellene.

Flyet er av typen ATR 72. Det er et tomotors turbopropellfly og er produsert av den fransk-italienske flyprodusenten ATR. Flyet skal være 15 år gammelt, ifølge Flightradar24.

En politimann sier til nettavisen Lokantar at det kun er den ene vingen på flyet som er intakt.

Femten av passasjerene var utlendinger

Blant de 72 om bord var det 68 passasjerer og en besetning på fire. Femten av passasjerene var utlendinger, opplyser flyselskapet Yeti Airlines til AFP.

De melder at det var personer fra India, Russland, Korea, Irland, Argentina, Frankrike og Nepal om bord på flyet da det styrtet.

Flyselskapet har kansellert alle planlagte flyvninger etter søndagens ulykke.

Forbud mot nepalske flyselskaper

Ifølge Reuters skal minst 309 mennesker ha omkommet siden år 2000 i fly- og helikopterstyrter i Nepal.

Nepalsk flyindustri har lenge slitt med dårlig sikkerhet. EU har lagt ned forbud mot flyginger fra nepalske flyselskaper i sitt luftrom.

Manglende opplæring og vedlikehold av flyene er blant grunnene til den dårlige sikkerheten. De mange flyulykkene i landet skyldes også de skiftene værforholdene i Nepal.

SISTE NYTT

Siste nytt