Hopp til innhold

Frank Løke har nådd toppen av Mount Everest

Frank Løke har nådd toppen av Mount Everest. Det er klatreselskapet Ascent Himalaya som melder dette.

Frank Løke

NÅDDE TOPPEN: Den tidligere håndballspilleren Frank Løke har nådd toppen et av sine mål i livet, toppen av Mount Everest.

Foto: Berit Roald / NTB

Den tidligere håndballspilleren nådde toppen av Mount Everest natt til tirsdag. 41-åringen oppfylte dermed en gammel drøm.

- Dette er en drøm Frank har hatt i 10-15 år. Han måtte ta denne muligheten nå som den åpnet seg, fortalte kompis og medlem av «Team ActionFrank», sier Torkjel Haabeth, til Nettavisen.

Frank Løkes siste oppdatering på Instagram er fra en akklimatiseringstur på Lobuche East (6119moh) den 30 april.

– Deilig nyhet å våkne til

I en oppdatering på Instagram tirsdag morgen skriver klatreselskapet Ascent Himalayas at den kjente tidligere håndballspilleren Frank Løke nådde toppen av Mount Everest, natt til tirsdag norsk tid.

Familien har vært litt bekymret underveis. De har vært klar over at det har vært en stor risiko. De har vært særlig bekymret for den siste etappen opp til toppen som kalles dødssonen.

– Det var spennende i går når de skulle opp, så det var godt å våkne til morgen i dag å få beskjed om at han hadde nådd toppen, sier søster Heidi Løke til NRK.

I likhet med Frank Løke er Heidi Løke en kjent håndballspiller. Hun forteller at broren har pleid å si at hennes seire er hans seire, og at hun nå føler det samme måte. Det gjør også søster og håndballspiller Lise Løke.

- Jeg er veldig lettet og glad på hans vegne. Jeg er kjempestolt av ham. Herregud, det er helt utrolig hva den mannen får til. Han får til det mest han går inn for, sier søster Lise Løke til Nettavisen.

Gleder seg til gjensyn

Familien har ikke hatt kontakt med Frank siden han mistet mobildekningen for fem, seks dager siden, forteller Heidi Løke. Nå håper de å høre fra ham med en gang han har kommet seg trygt ned fra fjellet. Aller mest gleder søstrene seg til at broren kommer hjem til Norge,

– Men han skal jo en stund i karantene når han kommer hjem, så det blir jo en stund til vi ser ham da, ler Heidi Løke.

Takker for innsatsen

Også klatreselskapet Ascent Himalayas er fornøyd med toppturen.

– Vi vil takke alle guidene, sherpaene og kjøkkenmannskapet for den harde innsatsen de har lagt ned for at denne ekspedisjonen og dokumentaren ble en suksess, skriver de blant annet.

De opplyser samtidig om at alle lagmedlemmene nå er på vei tilbake til camp 4.

AKTUELT NÅ