Hopp til innhold
Anne-Elisabeth Hagen
Foto: Politiet

Anne-Elisabeth Hagen savnet

Oppsummert

Milliardæren Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen som forsvant fra hjemmet i Lørenskog 31. oktober 2018. Tom Hagen nekter straffskyld.

  • Politiet vil avhøre straffedømt mann i Lørenskog-saken

    Politiet vil avhøre straffedømt mann i Lørenskog-saken, det bekrefter advokaten til mannen, Victoria Holmen til NRK.

    VG omtalte saken først.

    – Han avviste å stille i avhør. Det er også mitt råd til ham. Vi fikk opplyst at han hadde slått inn på en basestasjon, men ikke når og hvilken, sier Holmen.

    Hun sier politiet tok kontakt med mannen før påske.

    Etter det NRK får opplyst ble telefonen til den straffedømte mannen registrert på en basestasjon den dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant, 31. oktober 2018.

  • NRK erfarer: Innstiller på å henlegge saken mot Tom Hagen

    Etter det NRK erfarer handler i hvert fall deler av innstillingen i Lørenskog-saken om at politiet innstiller på å henlegge saken mot Tom Hagen på bevisets stilling.

    Det er Øst politidistrikt som har sendt sin innstilling i saken til statsadvokaten, men politidistriktet ønsker ikke å kommentere NRKs opplysninger torsdag kveld.

  • Lørenskogforsvinningen ferdig etterforsket – forsvarer forventer henleggelse

    Lørenskogforsvinningen er ferdig etterforsket.

    – Vi kan bekrefte at innstilling i Lørenskogssaken er oversendt Oslo statsadvokatembeter. Ut over dette har vi ikke anledning til å kommentere vår innstilling da dette nå ligger hos statsadvokaten til vurdering, sier påtaleleder i Øst politidistrikt, Vibeke Schøyen.

    – Vi er tilfredse med at politiet nå har sendt en innstilling til statsadvokaten, og vi forventer naturligvis at resultatet blir at saken mot Hagen henlegges, sier forsvarer Svein Holden.

    NRK har vært i kontakt med forsvareren til en av de siktede i saken, Marius Dietrichson, som sier han ikke kjenner til innholdet i innstillingen.

  • Vegvesenet-ansatt løy om Tom Hagens kjøring, ifølge tiltale

    En ansatt i Statens Vegvesen sa til politiet at Tom Hagen (73) hadde kjørt 89 kilometer den dagen kona hans forsvant. Men det var bare noe han fant på, ifølge en fersk tiltale mot en ansatt i Vegvesenet som TV 2 omtaler.

    I enn annen sak skriver TV 2 at mannen også er tiltalt for å ha forklart seg uriktig i saken om drapet på Janne Jemtland, der han blant annet jobbet med å kartlegge bevegelsene til domfeltes bil.

    Han er også tiltalt for å ha manipulert fartsdata i tolv trafikkulykker der minst tre av ulykkene har hatt dødelig utfall.

    Det er snart gått fem år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt. Hun er fortsatt sporløst borte, og ektemannen Tom Hagen er siktet for drap. Hagen mener han er helt uskyldig og ikke har noe med drapet eller forsvinningen å gjøre.

    TV 2 har spurt Øst politidistrikt om hvilken betydning den feilaktige informasjonen fra vegvesenet fikk for etterforskningen, og når politiet fant ut at informasjonen ikke stemte.

    Det ønsker de ikke å svare på.

    – På generelt grunnlag kan vi si at det alltid er uheldig når bevis i en sak fremstår som eller har blitt manipulert, skriver politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye til kanalen.

    Snaut to uker etter forsvinningen var rapporten klar. Ved hjelp av et avlesningsverktøy mente den ansatte i Vegvesenet å kunne slå fast at bilen hadde tilbakelagt en distanse på 89 kilometer på forsvinningsdagen.

    Det rimte dårlig med forklaringen til Hagen. Om han kun hadde kjørt til og fra jobb, og deretter den korte turen til Shell, ville det vært en distanse på 10–12 kilometer.

    Tom Hagen
    Foto: Cornelius Pop / NTB
  • Politiet ser gjennom overvåkingsbilder på nytt

    Politiet skal se gjennom overvåkingsbilder i Lørenskog-forsvinningssaken på nytt for å se på materialet med nye øyne.

    Det sier politiinspektør Lars Reinholdt-Østby til VG. De har fremdeles tro på å oppklare saken.

    Det er snart gått fem år siden 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog 31. oktober 2018.

    Ektemannen Tom Hagen har vært siktet for drapet siden april 2020. Han har hele tiden nektet straffskyld.

    Hjemmet til Tom og Anne-Elisabeth Hagen på Lørenskog. I forgrunen er et lite vann, i bakgrunnen er en hage, furutrær og det brune huset med hvitmalt mur i første etasje.
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no