Hopp til innhold
Anne-Elisabeth Hagen
Foto: Politiet

Anne-Elisabeth Hagen savnet

Oppsummert

Milliardæren Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen som forsvant fra hjemmet i Lørenskog 31. oktober 2018. Tom Hagen nekter straffskyld.

 • Vegvesenet-ansatt løy om Tom Hagens kjøring, ifølge tiltale

  En ansatt i Statens Vegvesen sa til politiet at Tom Hagen (73) hadde kjørt 89 kilometer den dagen kona hans forsvant. Men det var bare noe han fant på, ifølge en fersk tiltale mot en ansatt i Vegvesenet som TV 2 omtaler.

  I enn annen sak skriver TV 2 at mannen også er tiltalt for å ha forklart seg uriktig i saken om drapet på Janne Jemtland, der han blant annet jobbet med å kartlegge bevegelsene til domfeltes bil.

  Han er også tiltalt for å ha manipulert fartsdata i tolv trafikkulykker der minst tre av ulykkene har hatt dødelig utfall.

  Det er snart gått fem år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt. Hun er fortsatt sporløst borte, og ektemannen Tom Hagen er siktet for drap. Hagen mener han er helt uskyldig og ikke har noe med drapet eller forsvinningen å gjøre.

  TV 2 har spurt Øst politidistrikt om hvilken betydning den feilaktige informasjonen fra vegvesenet fikk for etterforskningen, og når politiet fant ut at informasjonen ikke stemte.

  Det ønsker de ikke å svare på.

  – På generelt grunnlag kan vi si at det alltid er uheldig når bevis i en sak fremstår som eller har blitt manipulert, skriver politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye til kanalen.

  Snaut to uker etter forsvinningen var rapporten klar. Ved hjelp av et avlesningsverktøy mente den ansatte i Vegvesenet å kunne slå fast at bilen hadde tilbakelagt en distanse på 89 kilometer på forsvinningsdagen.

  Det rimte dårlig med forklaringen til Hagen. Om han kun hadde kjørt til og fra jobb, og deretter den korte turen til Shell, ville det vært en distanse på 10–12 kilometer.

  Tom Hagen
  Foto: Cornelius Pop / NTB
 • Politiet ser gjennom overvåkingsbilder på nytt

  Politiet skal se gjennom overvåkingsbilder i Lørenskog-forsvinningssaken på nytt for å se på materialet med nye øyne.

  Det sier politiinspektør Lars Reinholdt-Østby til VG. De har fremdeles tro på å oppklare saken.

  Det er snart gått fem år siden 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog 31. oktober 2018.

  Ektemannen Tom Hagen har vært siktet for drapet siden april 2020. Han har hele tiden nektet straffskyld.

  Hjemmet til Tom og Anne-Elisabeth Hagen på Lørenskog. I forgrunen er et lite vann, i bakgrunnen er en hage, furutrær og det brune huset med hvitmalt mur i første etasje.
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • VG: Tom Hagen ble sporet av politiet etter løslatelse

  Etter at drapssiktede Tom Hagen ble løslatt våren 2020, fortsatte politiet likevel den hemmelige etterforskning mot ham, bekrefter hans forsvarer.

  Det er VG som lørdag melder om at politiet fortsatte den skjulte etterforskningen av ektemannen til den forsvunne Anne-Elisabeth Hagen, selv etter at han ble løslatt fra fengsel i begynnelsen av mai 2020. Selv om Tom Hagen ble løslatt av domstolene, har politiet opprettholdt drapssiktelsen mot ektemannen.

  Fra juni av og i minst en måned etter løslatelsen hadde også etterforskerne plassert en sporingsenhet på bilen til Hagen, har VG fått opplyst. Med den kunne de peile bilens bevegelser.

  Advokat Svein Holden sier til avisen at han er informert om den tekniske sporingen av bilen til klienten.

  – Tom Hagen har vært gjenstand for en massiv etterforskning over flere år. Politiet har saumfart alle aspekter av livet hans gjennom åpen og skjult etterforskning. Etterforskningen har medført at mistankegrunnlaget mot han er betydelig svekket. Jeg er derfor overhodet ikke i tvil om at siktelsen mot han vil bli henlagt, sier Holden.

  For ett år siden opplyste politiet til forsvareren at Hagen før pågripelsen i 2020 var blitt utsatt for en massiv skjult etterforskning i svært lang tid.

  Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra parets hjem på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober 2018. Saken var hemmelig for offentligheten i flere måneder og ble først etterforsket som en bortføringssak. Politiet endret så hovedhypotese til at de mener hun ble drept.

  (NTB)

  Tom Hagen
  Foto: Cornelius Pop / NTB
 • Lørenskog-saken: Siktet dømt i helerisak

  En mann som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen, er dømt til tre år og tre måneders fengsel i en helerisak.

  Mannen er siktet i Lørenskog-saken etter at bilder av det stjålne passet til Ole Henrik Golf ble funnet på PC-en hans i en Økokrim-etterforskning. Passet knyttes til planleggingsskritt før bortføringen av Hagen.

  Mannen er i Oslo tingrett er dømt for seks helerier, ett tilfelle av hvitvasking og dokumentforfalskning.

  – Heleriene og hvitvaskingen er begått blant annet ved bruk av omfattende misbruk av andres identiteter, heter det i dommen.

  Det stjålne passet til Ole Henrik Golf er misbrukt av flere personer. Mannen som nå er dømt, nekter for å ha noe med Lørenskog-saken å gjøre.

  Mannens forsvarer Marius Dietrichson sier til NRK at de nå skal gå gjennom grunnlaget for Oslo tingretts konklusjon.

  – Vi skal gå gjennom dommen sammen med klienten og ta stilling til en eventuell anke, sier han.

  VG skrev om saken først.

 • En fjerde mann ble siktet i Lørenskog-saken, før saken ble kjent

  Kort tid etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, siktet politiet en mann i 20-årene. På PC-en hans skal politiet ha funnet den samme stjålne ID-en som ble brukt til å opprette krypto-rigget i Lørenskog-saken.

  Det er snakk om et stjålet pass, som skal ha vært tigjengelig på nettet.

  Det er VG som skrev om dette først, men også NRK var kjent med saken.

  Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra Lørenskog den 31. oktober 2018, men det var først flere måneder etter, i januar 2019, at politiet offentlig gikk ut og bekreftet forsvinningen.

  Førstkommende mandag er det fire år siden forsvinningen, men politiet har aldri tidligere kommentert siktelsen av mannen i 20-årene, som dermed er den fjerde siktede mannen i Lørenskog-saken.

  – Han har i aller høyeste grad samarbeidet med politiet. Vi opplever at han er sjekket ut, men saken er formelt ikke henlagt. Forventer at den blir det. Ingen mener at han har noe med dette å gjøre, sier mannens advokat Robert Antonsen til NRK.

  – Han opplevde det som dramatisk.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no