Microsoft
Foto: Swayne B. Hall / AP

Microsoft

 • Bill Gates sendte upassende e-post

  Microsoft-stifter Bill Gates sendte en upassende e-post til en kvinnelig ansatt i 2007 og fikk en advarsel, bekrefter selskapet. Gates trakk seg fra selskapet i 2020, samtidig som det ble igangsatt en granskning av et forhold han hadde til en annen ansatt 20 år tidligere.

 • Slipper bare inn vaksinerte

  Ansatte hos datagiganten Microsoft i USA må jobbe hjemmefra til 4. oktober, og etter den tid er det bare fullvaksinerte som får komme tilbake på kontoret. Microsofts ansatte fikk onsdag beskjed om at de må framvise vaksinasjonspass for å slippe inn i selskapets lokaler i USA.

  Det samme vil bli krevd av leverandører, gjester og andre besøkende. Microsoft lover å ta hensyn til dem som av medisinske eller religiøse grunner ikke vil eller kan ta vaksine.

  Election Security Microsoft State Hacking
  Foto: Swayne B. Hall / AP
 • Microsoft tjente mer penger

  Microsofts fortjeneste skjøt i været i første kvartal på grunn av økt etterspørsel etter programvare og skytjenester under koronapandemien. Fortjenesten økte med 44 prosent til 15,5 milliarder dollar fra samme periode i fjor.

 • Microsoft gjør milliardkjøp

  Teknologigiganten Microsoft kjøper selskapet Nuance Communications for 19,7 milliarder dollar, eller omtrent 167 milliarder kroner. Det kommer fram i en pressemelding. Nuance utvikler kunstig intelligens og var blant pionerene innen talegjenkjenning.

  Microsoft
  Foto: Lucy Nicholson / Reuters
 • Microsoft melder om problemer

  Ifølge nettstedet Downdetector opplever Microsoft problemer torsdag kveld, noe som ser ut til å ramme flere plattformer, Microsoft teams, office, Xbox-live, melder VG. Feilsøking pågår.

- Vi er veldig spente på å legge sammen vår felles innsats i mobile enheter i Nokia og Microsoft, sier Microsoft-sjef Steven Anthony Ballmer under en pressekonferanse i Finland tirsdag. Se hele talen hans her.
Nokia har solgt sin mobiltelefonvirksomhet til Microsoft for 5,44 milliarder euro, opplyser selskapene. Nokia holder pressekonferanse fra Espoo i Finland tirsdag klokken 10.00.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no