Hopp til innhold
Microsoft
Foto: Swayne B. Hall / AP

Microsoft

  • Russisk hackergruppe angrep Microsoft

    En russisk hackergruppe lyktes med å få tilgang til e-postkontoer tilhørende flere toppsjefer i Microsoft, opplyser selskapet.

    Den russiske gruppa, som er navngitt som Nobelium, fikk tilgang til selskapets systemer 12. januar og stjal e-poster og dokumenter.

    Microsoft skriver at hackerne fikk tilgang til «en veldig liten prosentandel» av selskapets e-postkontoer, men at det blant dem som ble rammet, var toppledere og ansatte i avdelingene for datasikkerhet og juss.

    Gruppa har flere navn, blant dem Midnight Blizzard og Cozy Bear, og USA mener den er tilknyttet til den russiske etterretningstjenesten SVR. Den er mest kjent for å ha hacket Demokratenes nasjonalkomité i forbindelse med presidentvalget i 2016.

    (NTB)

    Microsoft logo på bygning
    Foto: AP
  • EU innleder etterforskning av Microsoft

    EU starter etterforskning av Microsoft, som er mistenkt for å ha brutt unionens konkurranseregler ved en for tett kobling mellom Office og Teams. Mens Teams er en digital kommunikasjonsplattform, er Office en programvarepakke for kontorarbeid. EU ønsker nå å finne ut om den amerikanske programvaregiganten har misbrukt og beskyttet sin markedsposisjon.

    (NTB9

    Microsoft-logo
    Foto: AP
  • Sterkt kvartalsresultat for Microsoft etter KI-satsing

    eknologigiganten Microsoft la tirsdag fram et kvartalsresultat på 18,3 milliarder dollar. Selskapet planlegger å utvide bruken av kunstig intelligens (KI).

    Selskapet økte overskuddet med 9 prosent, eller 2,45 dollar per aksje, noe som var bedre enn ventet.

    Microsoft omsatte for 52,9 milliarder dollar i løpet av januar, februar og mars. Det er 7 prosent opp fra samme periode i fjor.

    Resultatet legger press på selskapet til å utnytte investeringene i kunstig intelligens (KI). Teknologigiganten har allerede inngått et partnerskap med oppstartsselskapet OpenAI og begynte å bruke tekstroboten deres, ChatGPT, i søkemotoren Bing i februar. (NTB)

  • Microsoft integrerer språkrobot i søkemotor og nettleser

    Microsoft sier selskapet vil integrere teknologi som ligner tekstroboten ChatGPT i søkemotoren Bing.

    I det siste har språkroboten ChatGPT fått mye oppmerksomhet og skapt entusiasme rundt bruk av kunstig intelligens (KI), noe nettselskapene står i kø for å utnytte.

    I tillegg til å integrere KI og tekstrobotteknologi i Bing, vil Microsoft også legge det inn i nettleseren Edge. De ser blant annet for seg at det kan brukes til å skrive en automatisk oppsummering av nettsider man surfer på.

    Mandag kunngjorde Google at de er ferd med å lansere en tekstrobot som kan ta opp konkurransen med ChatGPT. Tirsdag kunngjorde kinesiske Baidu at de også holder på å utvikle en lignende robot. (NTB)

  • Microsoft: – Noen kunder har fått tjenestene tilbake

    Microsofts 365-tjenester har i dag vært preget av store problemer i hele verden.

    Nå melder selskapet at flere kunder som hadde problemer nå har fått tjenestene tilbake, skriver Reuters.

    365-tjenestene er en pakke skybaserte dataprogram som Teams, Word og Outlook.

    Problemene skal berøre flere tusen av Microsofts brukere, blant annet i Storbritannia og India, melder Sky News. Mange melder om at de ikke får brukt noen av funksjonene i Teams.

    Teams brukes av over 280 millioner mennesker globalt, blant annet på skoler og i mange typer bedrifter.

- Vi er veldig spente på å legge sammen vår felles innsats i mobile enheter i Nokia og Microsoft, sier Microsoft-sjef Steven Anthony Ballmer under en pressekonferanse i Finland tirsdag. Se hele talen hans her.
Nokia har solgt sin mobiltelefonvirksomhet til Microsoft for 5,44 milliarder euro, opplyser selskapene. Nokia holder pressekonferanse fra Espoo i Finland tirsdag klokken 10.00.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no