Meslinger
Foto: CDC

Meslinger

Oppsummert

Folkehelseinstituttet opplyser at antall tilfeller av meslinger i Norge øker, fra null i 2016, til bare ett i 2017, og 12 smittetilfeller i fjor. En hovedårsak kan være at færre er vaksinert.

 • Meslingepidemi i Kongo

  Helsemyndighetene i Kongo erklærer meslingepidemi. Så mange som 1.500 kan ha mistet livet av sykdommen. Ifølge helseministeren er det 87.000 mistenkte tilfeller av meslingsmitte i 23 av landets 26 provinser i landet så langt i år.

 • Alvorlig meslingutbrudd i USA

  I USA har helsemyndighetene registrert 75 nye tilfeller av meslinger denne uka. Totalt er 839 blitt syke i utbruddet, som er det verste i landet på 25 år. Felst nye smittede er det i delstaten New York.

 • WHO slår mesling-alarm

  Over 100.000 menneske har blitt sjuke med meslingar i løpet av dei siste 14 månadane. WHO erklærer no meslingutbrota i Europa som ei helsekrise. Generalsekretær i Unicef Noreg, Camilla Viken seier dette er ei trend som gjer dei veldig bekymra.

 • Meslingmistanke i Oslo avkreftet

  Det er likevel ikke påvist noe nytt tilfelle av meslinger i Oslo. Det viser prøvene tatt av en person man fryktet hadde fått sykdommen, skriver VG. Det har i løpet av vårmånedene blitt påvist flere tilfeller av meslingsmitte, flere steder i Norge.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no