Meslinger
Foto: CDC

Meslinger

Oppsummert

142.000 mennesker døde av meslinger i verden i 2018. Det er 15 prosent flere enn året før, ifølge WHO. Folkehelseinstituttet opplyser at antall tilfeller av meslinger i Norge øker, fra null i 2016, til 12 smittetilfeller i fjor.

 • Meslingepidemi i skyggen av korona

  Både Verdens helseorganisasjon og andre hjelpeorganisasjoner advarer mot at meslingepidemien blir glemt pga. fokuset på koronaviruset. Epidemiolog Mari Nythun Sørlien har overvåket utbruddet i Kongo, og frykter for hva som nå kan skje.

 • Nytt meslingtilfelle bekreftet

  Nok et barn ved Margarinfabrikken barnehage i Oslo har fått meslinger. Prøver er sendt til FHI for å se om det er vaksinevirus eller vanlig virus. Det er ikke fare for spredning. Årsaken til smitten er ukjent. Alle i barnehagen er nå vaksinert.

 • Ingen smittede blant tre mistenkte

  Ingen av de tre som nylig ble mistenkt for å ha vært smittet med meslinger i Oslo, er bærere av sykdommen. Det bekrefter smittevernoverlege Tore Steen i Helseetaten i Oslo. Tre tilfeller av meslinger er kjent i Norge i år. To av dem kommer fra Oslo.

 • Ingen flere meslingtilfeller

  To personer som er sjekket for mulig meslingsmitte, var ikke smittet, sier Oslos smittevernoverlege til NRK. I dag er ytterligere 20 vaksinert, etter at et barn ble innlagt på sykehus med meslinger. Kommunen har ikke mistanke om at flere er smittet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no