NRK Meny
Meslinger
Foto: CDC

Meslinger

Oppsummert

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier 35 barn har dødd av meslinger i Europa i løpet av det siste året, og kaller det en «uakseptabel tragedie». Antallet er nesten tredoblet siden 2016, da 13 barn døde av sykdommen. I 2015 døde tre barn av meslinger.

 • Frykt for nytt meslingtilfelle

  13 personer har fått påvist meslingsmitte i Sverige og det fryktes nå at ytterligere én person kan være smittet i Halland. – Det er ikke et bekreftet meslingtilfelle, understreker smittevernslege Mats Erntell overfor Aftonbladet.

 • Får ikke pålegge leger å ta vaksine

  Ledelsen ved Oslo universitetssykehus anbefaler at leger og sykepleiere vaksinerer seg mot meslinger, men de kan ikke pålegge det. Sykehusledelsen har heller ikke oversikt over om lhelsepersonell er vaksinert, skriver Aftenposten.

 • Nytt tilfelle av meslingar

  Ein sjukehustilsett i Göteborg er smitta av meslingar. Dette er det tolvte tilfellet i Västra Götaland på tre veker. Den tilsette er teke ut av teneste og sjukehusleiinga undersøker kor personen har vore dei dagane som andre kan ha blitt smitta.

 • For få vaksinert mot meslinger

  Nesodden og Lørenskog er blant 74 kommuner med vaksinedekning mot meslinger under 90 prosent, viser tall fra Folkehelseinstituttet. De to kommunene har dekning på henholdsvis 82,5 og 87,3 prosent, godt under WHOs anbefaling om 95 prosent dekning.

 • Meslingutbrudd på svensk sykehus

  Flere har de siste dagene blitt smittet med meslinger ved Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Gøteborg. Det melder Expressen. Sykehuset jobber nå for å stoppe ytterligere spredning av smitten.

120 barn i og nær storbyen Lahore i Pakistan har dødd som følge av et utbrudd av meslinger. siden januar har 14.300 tilfeller blitt reigstrert. Nå vaksinerer myndighetene 12 millioner barn for å stoppe spredningen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no