Meslinger
Foto: CDC

Meslinger

Oppsummert

142.000 mennesker døde av meslinger i verden i 2018. Det er 15 prosent flere enn året før, ifølge WHO. Folkehelseinstituttet opplyser at antall tilfeller av meslinger i Norge øker, fra null i 2016, til 12 smittetilfeller i fjor.

 • Ingen smittede blant tre mistenkte

  Ingen av de tre som nylig ble mistenkt for å ha vært smittet med meslinger i Oslo, er bærere av sykdommen. Det bekrefter smittevernoverlege Tore Steen i Helseetaten i Oslo. Tre tilfeller av meslinger er kjent i Norge i år. To av dem kommer fra Oslo.

 • Ingen flere meslingtilfeller

  To personer som er sjekket for mulig meslingsmitte, var ikke smittet, sier Oslos smittevernoverlege til NRK. I dag er ytterligere 20 vaksinert, etter at et barn ble innlagt på sykehus med meslinger. Kommunen har ikke mistanke om at flere er smittet.

 • 60 vaksinert etter meslingtilfelle

  Rundt 60 barn i bydel Sagene i Oslo har blitt vaksinert etter at et spedbarn fra området ble innlagt på sykehus med meslinger på fredag, skriver Aftenposten. Det smittede barnet var yngre enn 15 måneder og hadde derfor ikke fått MMR-vaksinen ennå.

 • Sjekker barn etter meslingtilfelle

  Et barnehagebarn i Oslo er innlagt på sykehus med meslinger. Nå bes alle foreldre som har uvaksinerte barn og som var innom Sagene helsestasjon 5. og 6. februar, om å melde seg, skriver Aftenposten.

 • Barnehagebarn innlagt med meslinger

  Et barnehagebarn i bydel Sagene i Oslo er innlagt på sykehus med meslinger. Barnet kan ha blitt smittet på legevakten. Foreldre i barnehagen er informert om sykdommen. Det dreier seg om en ettåring som ikke var vaksinert, skriver Dagsavisen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no