NRK Meny
Malala Yousafzai
Foto: - / Afp

Malala Yousufzai

Oppsummert

Pakistanske Malala Yousufzai ble forsøkt drept av Taliban i hjembyen i Swatdalen i Pakistan i 2012, men overlevde, og har fortsatt å kjempe for utdanning. Hun bor nå i Storbritannia og fikk i 2014 Nobels fredspris.

 • Malala Yousafzai begynte på Oxford

  Fredsprisvinner Malala Yousafzai (20) hadde i dag sin første dag som student ved det prestisjefylte Oxford-universitetet i England. Malala, som ble skutt i hodet av Taliban da hun var 14, fikk fredsprisen for sin kamp for barns rett til utdanning.

  Laster Twitter-innhold
 • Malala klar for Oxford

  Nobel-prisvinner Malala Yousafzai har kommet inn på det prestisjefylte Oxford-universitetet i England. – Så begeistret for å gå på Oxford, skriver hun på Twitter. 20-åringen er blitt verdenskjent for sin kamp for jenters rett til utdanning.

  Laster Twitter-innhold
 • Malala har fullført videregående


  Fredag ​​avsluttet Nobels fredsprisvinner Malala Yousafzai videregående. – I dag er min siste skoledag og min første dag på @Twitter," skrev hun på sin nyåpnede konto. Hun skal nå studere filosofi, politikk og økonomi ved Oxford University.

  Laster Twitter-innhold
 • Malala ble kanadisk æresborger

  Nobelprisvinner Malala Yousafzai ble i dag utnevnt til æresborger i Canada. Hun er den sjette personen i historien som blir æresborger i Canada.

 • Malala utnevnt til fredsambassadør

  Fredsprisvinner Malala Yousafzai er utnevnt til fredsambassadør for FN av generalsekretær Antonio Guterres. Yousafzai kjempet for jenters rett til utdanning nordvest i Pakistan da hun i 2012 ble skutt i hodet av Taliban.

Nå i ettermiddag, på sin 16-årsdag, holdt pakistanske Malala Yousafzai tale til FN i New York. Det er gått ni måneder siden Taliban skjøt henne i hodet på skolebussen i Swat-dalen. Taliban ville stoppe hennes kampanje for jenters rett til utdanning.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no