NRK Meny
Malala Yousafzai
Foto: - / Afp

Malala Yousufzai

Oppsummert

Pakistanske Malala Yousufzai ble forsøkt drept av Taliban i hjembyen i Swatdalen i Pakistan i 2012, men overlevde, og har fortsatt å kjempe for utdanning. Hun bor nå i Storbritannia og fikk i 2014 Nobels fredspris.

 • Malala klar for Oxford

  Nobel-prisvinner Malala Yousafzai har kommet inn på det prestisjefylte Oxford-universitetet i England. – Så begeistret for å gå på Oxford, skriver hun på Twitter. 20-åringen er blitt verdenskjent for sin kamp for jenters rett til utdanning.

  Laster Twitter-innhold
 • Malala har fullført videregående


  Fredag ​​avsluttet Nobels fredsprisvinner Malala Yousafzai videregående. – I dag er min siste skoledag og min første dag på @Twitter," skrev hun på sin nyåpnede konto. Hun skal nå studere filosofi, politikk og økonomi ved Oxford University.

  Laster Twitter-innhold
 • Malala ber for syriske skolebarn

  Nær tre millioner syriske barn og unge har ikke skoletilbud. – Ikke la en generasjon gå tapt, ber fredsprisvinner Malala Yousafzai. Torsdag arrangeres giverkonferanse i London for Syria og regionen. FN ber om 70 milliarder kroner til humanitær hjelp.

  Laster Twitter-innhold
Nå i ettermiddag, på sin 16-årsdag, holdt pakistanske Malala Yousafzai tale til FN i New York. Det er gått ni måneder siden Taliban skjøt henne i hodet på skolebussen i Swat-dalen. Taliban ville stoppe hennes kampanje for jenters rett til utdanning.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no