NRK Meny
Malala Yousafzai besøker Swatdalen i Pakistan
Foto: ABDUL MAJEED / AFP

Malala Yousafzai

Oppsummert

Pakistanske Malala Yousafzai ble forsøkt drept av Taliban i hjembyen i Swatdalen i Pakistan i 2012, men overlevde, og har fortsatt å kjempe for utdanning. Hun bor nå i Storbritannia, og fikk i 2014 Nobels fredspris.

 • Malala hjemme i Swatdalen

  Fredsprisvinner Malala Yousafzai besøkte lørdag hjembyen Minora i Swatdalen i Pakistan for første gang siden hun ble skutt i hodet av Taliban i 2012. Hun møtte også venner og slekninger

  Malala Yousafzai besøker Swatdalen i Pakistan
  Foto: ABDUL MAJEED / AFP
 • Malala besøker hjembyen sin

  Lørdag morgen ankom Malala Yousafzai hjembyen Mingora i Pakistan, melder AP. Ifølge onkelen skal Malala besøke hjemmet sitt. Hun planlegger også å møte venner og slektninger, skriver nyhetsbyrået.

 • Malala fikk pris av Abbasi

  Fredsprisvinneren Malala Yousafzai ble æret med en pris av Pakistans statsminister Shahid Khaqan Abbasi da hun i dag kom til hovedstaden Islamabad. Hun ble mottatt av Abbasi på hans kontor, fem år etter at hun ble skutt i hodet av Taliban.

  Malala Yousafzai og pakistans statsminister Shahid Khaqan Abbasi 29. mars 2018
  Foto: HANDOUT / AFP
 • Malala: – Har drømt om å reise hjem

  Fredsprisvinneren Malala Yousafzai landet i Pakistan i natt, og er på sitt første besøk i hjemlandet på seks år. Tidligere i dag møtte hun landets statsminister. Under møtet sa hun at hun lenge har tenkt på å reise tilbake, skriver AP.

 • Malala besøker Pakistan igjen

  Torsdag besøker fredsprisvinner Malala Yousafzai Pakistan, melder nyhetsbyrået AFP. Dette blir første gang hun returnerer til hjemlandet etter at hun ble forsøkt drept av Taliban i 2012. Besøket forventes å vare i fire dager, ifølge en kilde.

Nå i ettermiddag, på sin 16-årsdag, holdt pakistanske Malala Yousafzai tale til FN i New York. Det er gått ni måneder siden Taliban skjøt henne i hodet på skolebussen i Swat-dalen. Taliban ville stoppe hennes kampanje for jenters rett til utdanning.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no