Hopp til innhold
Malala Yousafzai besøker Swatdalen i Pakistan
Foto: ABDUL MAJEED / AFP

Malala Yousafzai

Oppsummert

Pakistanske Malala Yousafzai ble forsøkt drept av Taliban i hjembyen i Swatdalen i Pakistan i 2012, men overlevde, og har fortsatt å kjempe for barns rett til utdanning. I 2014 fikk hun Nobels fredspris. Hun bor nå i Birmingham i Storbritannia.

 • Malala Yousufzai til UD-møte i Oslo

  Statssekretær Henrik Thune (Ap) møter tirsdag formiddag nobelprisvinneren Malala Yousufzai (24) i Utenriksdepartementet i Oslo. I 2014 ble hun som 17-åring den yngste mottakeren av en nobelpris noensinne.

  Den pakistanske menneskerettighetsaktivisten er kjent for sin kamp for jenters rett til utdanning og for sitt engasjement for å forbedre kvinners rettigheter i Pakistan. (NTB)

 • Fredsprisvinner Malala giftet seg

  Fredsprisvinner Malala Yousafzai har giftet seg med Asser Malik i Birmingham. – I dag markeres en viktig dag i livet mitt. Asser og jeg giftet oss med en liten markering her hjemme i Birmingham, skriver hun på Twitter.

  Yousafzai var 17 år da hun fikk Nobelprisen i 2014, som den yngste noengang. I 2012 ble hun skutt i hodet av Taliban. Hun er internasjonalt kjent for sitt arbeid for jenters rett til utdannelse.

  Malala giftet seg tirsdag ettermiddag.
  Foto: Twitter
 • Malala ber Taliban gi jenter skole

  Fredsprisvinner Malala Yousafzai har sendt brev til Taliban der hun ber dem snu i synet på jenters skolegang. Afghanistan skal nå være det eneste landet i verden som forbyr jenter å gå på skole, skriver BBC. Malalas brev har 640.000 med-signaturer.

 • Solberg møtte Malala

  Statsminister Erna Solberg (H) hadde mandag en samtale med fredsprisvinner Malala Yousafzai om situasjonen i Afghanistan. Ifølge NTB var det den pakistanske aktivisten som ønsket en samtale med Solberg før hastemøtet om Afghanistan i FNs sikkerhetsråd.

  – Hun ønsket en samtale for å understreke på vegne av sin organisasjon at de vil reise en bekymring over situasjonen for jenter og kvinners utdanning i Afghanistan, sier Solberg til NTB.

  – Hun ville gi meg beskjed om de inntrykkene hun har, og jeg har sagt til henne at dette er noe vi kommer til å ta opp i Sikkerhetsrådet i dag, sier statsministeren.

   Erna Solberg og fredsprisvinner Malala
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • Malala truet av Taliban igjen

  Fredsprisvinner Malala Yousafzai har blitt truet av en pakistansk taliban-ekstremist. Mannen skal være den samme som for ni år siden skjøt og skadet henne, skriver Ap. Twitter har stengt av kontoen som hadde det truende innlegget, permanent.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no