Malala Yousafzai besøker Swatdalen i Pakistan
Foto: ABDUL MAJEED / AFP

Malala Yousafzai

Oppsummert

Pakistanske Malala Yousafzai ble forsøkt drept av Taliban i hjembyen i Swatdalen i Pakistan i 2012, men overlevde, og har fortsatt å kjempe for utdanning. Hun bor nå i Storbritannia, og fikk i 2014 Nobels fredspris.

 • Fredsprisvinner Malala giftet seg

  Fredsprisvinner Malala Yousafzai har giftet seg med Asser Malik i Birmingham. – I dag markeres en viktig dag i livet mitt. Asser og jeg giftet oss med en liten markering her hjemme i Birmingham, skriver hun på Twitter.

  Yousafzai var 17 år da hun fikk Nobelprisen i 2014, som den yngste noengang. I 2012 ble hun skutt i hodet av Taliban. Hun er internasjonalt kjent for sitt arbeid for jenters rett til utdannelse.

  Malala giftet seg tirsdag ettermiddag.
  Foto: Twitter
 • Malala ber Taliban gi jenter skole

  Fredsprisvinner Malala Yousafzai har sendt brev til Taliban der hun ber dem snu i synet på jenters skolegang. Afghanistan skal nå være det eneste landet i verden som forbyr jenter å gå på skole, skriver BBC. Malalas brev har 640.000 med-signaturer.

 • Solberg møtte Malala

  Statsminister Erna Solberg (H) hadde mandag en samtale med fredsprisvinner Malala Yousafzai om situasjonen i Afghanistan. Ifølge NTB var det den pakistanske aktivisten som ønsket en samtale med Solberg før hastemøtet om Afghanistan i FNs sikkerhetsråd.

  – Hun ønsket en samtale for å understreke på vegne av sin organisasjon at de vil reise en bekymring over situasjonen for jenter og kvinners utdanning i Afghanistan, sier Solberg til NTB.

  – Hun ville gi meg beskjed om de inntrykkene hun har, og jeg har sagt til henne at dette er noe vi kommer til å ta opp i Sikkerhetsrådet i dag, sier statsministeren.

   Erna Solberg og fredsprisvinner Malala
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • Malala truet av Taliban igjen

  Fredsprisvinner Malala Yousafzai har blitt truet av en pakistansk taliban-ekstremist. Mannen skal være den samme som for ni år siden skjøt og skadet henne, skriver Ap. Twitter har stengt av kontoen som hadde det truende innlegget, permanent.

 • Malala hjemme i Swatdalen

  Fredsprisvinner Malala Yousafzai besøkte lørdag hjembyen Minora i Swatdalen i Pakistan for første gang siden hun ble skutt i hodet av Taliban i 2012. Hun møtte også venner og slekninger

  Malala Yousafzai besøker Swatdalen i Pakistan
  Foto: ABDUL MAJEED / AFP
Det er gått nesten seks år siden nobel fredsprisvinner Malala Yousafzai var i hjemlandet Pakistan. i 2012 ble hun forsøkt drept av Taliban.

Tårevåt Malala: – Har drømt om å reise hjem

Nå i ettermiddag, på sin 16-årsdag, holdt pakistanske Malala Yousafzai tale til FN i New York. Det er gått ni måneder siden Taliban skjøt henne i hodet på skolebussen i Swat-dalen. Taliban ville stoppe hennes kampanje for jenters rett til utdanning.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no