bitcoin on keyboard
Foto: CHARNSITR

Kryptovaluta

Oppsummert

Kryptovaluta er en betegenelse på digitale betalingsmidler. Den meste kjente er bitcoin. Kryptovaluta benytter seg av kryptografi for å sikre transaksjoner, kontrollere opprettelsen av ytterligere valutaenheter, samt verifisere overføringer.

 • Bitcoin stiger i verdi

  Prisen på bitcoin skyter i været til rekordhøye 68.000 dollar. Også andre kryptovalutaer som ethereum nådde nye høyder. Eksperter spår at verdens mest kjente kryptovalutaer vil fortsette å stige i ukene som kommer, skriver The Guardian.

 • Bitcoin over 65.000 dollar

  Kursen på kryptovalutaen Bitcoin har passert 65.000 amerikanske dollar.

  Det melder E24 som siterer nettstedet Coinmarketcap.

  Dette er den høyeste verdien på Bitcoin i dollar noensinne. Rekorden settes dagen etter at et Bitcoin-relatert fond debuterte på New York-børsen.

 • USA frykter kryptovaluta

  Veksten i kryptovaluta kan gjøre sanksjoner mot land og enkeltpersoner mindre effektive, frykter USAs finansdepartement. Departementet mener at digital valuta utfordrer systemet fordi folk kan overføre penger utenfor det tradisjonelle systemet og dermed unngå sanksjoner.

 • Kina forbyr all kryptohandel

  Kinas sentralbank kunngjør at alle finansielle transaksjoner som omfatter kryptovaluta, er ulovlig i landet. – I de siste årene har handel og spekulasjon i bitcoin og andre kryptovalutaer blitt omfattende, har påvirket den økonomiske orden, gitt grobunn for hvitvasking, ulovlig pengeinnsamling, svindel, pyramidesvindel og andre ulovlige aktiviteter, uttaler Kinas sentralbank.

 • Kryptovaluta opp etter falsk nyhet

  Verdien på kryptovalutaen Litecoin steg 30 prosent etter en melding om at Walmart ville åpne for betalinger med valutaen. Nyheten var falsk.

  I en pressemelding distribuert av pressemeldingstjenesten GlobeNewswire mandag het det at Walmart hadde inngått avtale om å godta betalinger med Litecoin.

  Det førte til at Litecoin-verdien steg nesten 30 prosent, til rundt 225 dollar, ifølge CoinDesk.

  Verdien falt til 180,29 dollar senere etter at Walmart avviste at det fantes noen Litecoin-avtale. Pressemeldingen var falsk, opplyste Walmart. GlobalNewswire sendte deretter ut en melding i sin tjeneste der den ba journalister og andre lesere om å ikke forholde seg til pressemeldingen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no