Erna Solberg møtte president Xi Jinping

Kina og Norge

Oppsummert

Forholdet mellom Norge og Kina ble «normalisert» i november 2016 etter seks år uten politisk kontakt etter at den opposisjonelle Liu Xiaobo fikk nobelprisen i 2010. Den ventede boomen i norsk eksport til Kina har uteblitt.

 • Nordmenn må fortsatt søke visum

  Nordmenn må fortsatt søke om visum til Shanghai og Beijing, i motsetning til alle andre borgene i Schengen-området. Saken er tatt opp flere ganger med Kina, det sier UD til NTB.

 • Ny norsk kontraktfest i Kina

  Kongsberg Gruppen, DNV GL og Jotun og flere andre norske selskaper signerte i natt elleve nye kontrakter med kinesiske selskap i Shanghai. Til sammen er det undertegnet 35 kontrakter mellom norske og kinesiske virksomheter de siste dagene.

  Kongeparet på offisielt statsbesøk i Kina
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Avtalebonanza for Norge i Beijing

  Norske storselskap som DNV GL, DNB og Kongsberg Gruppen skrev alle under på nye avtaler med kinesiske partnere under en seremoni i Beijing tirsdag. Med kongen som vitne ble det inngått 24 avtaler om nye norsk-kinesiske samarbeid.

 • Norge får direkterute til Kina

  For første gang åpnes det en flyrute fra Norge til Kina. Fra våren av skal Hainan Airlines fly tre ganger i uken fra Oslo til Beijing. Avtalen om flyruten skal signeres senere i dag under en seremoni i forbindelse med det norske statsbesøket i Kina.

 • Blir ikke frihandelsavtale med Kina

  Norge og Kina blir ikke enige om en frihandelsavtale i år, ifølge næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) som likevel er fornøyd med framgangen.– Vi er ikke ferdig i løpet av året. Det kan jeg helt sikkert si, sier Isaksen.

Erna Solberg møtte president Xi Jinping
Statsminister Erna Solberg på offisielt besøk til Kina med utenriksminister Børge Brende og næringsminister Monica Mæland. Møte med Kinas statsminister Li Keqiang, president Xi Jinping og parlamentspresident Zhang Dejiang.
Erna Solberg møtte pressen etter å ha hatt møte med kinesiske ledere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no