Erna Solberg møtte president Xi Jinping

Kina og Norge

Oppsummert

Den kinesiske toppolitikeren Li Zhanshu kommer til Norge på offisielt besøk 15.–18. mai. Li er leder for den kinesiske Folkekongressen og skal blant annet ha møter med statsministeren og utenriks- og forsvarskomiteen.

 • Kina har fått tak i norsk teknologi

  Kinesisk etterretning har flere ganger de siste årene lyktes med å få tak i norsk høyteknologi. I Etterretningstjenestens nye trusselvurdering Fokus 2020 heter det at romforskning i Norge er blant målene for kinesisk etterretning.

 • Håper på Kina-avtale i 2020

  Fortsatt gjenstår krevende forhandlinger om tollsatser og markedsadgang for at Norge skal kunne få til en frihandelsavtale med Kina, ifølge næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Isaksen håper en kan få til en avtale innen 2020.

  Statsråd Torbjørn Røe Isaksen (t.h.) var torsdag i Kina der han drøftet forhandlingene med Kinas visehandelsminister Wang Shouwen
 • Norge og Kina med patent-samarbeid

  Norske og kinesiske patentmyndigheter er enige om en samarbeidsavtale om patentsøknader. Ordningen innebærer at de to landene kan gjøre bruk av hverandres patentfaglige granskning i saksbehandlingen.

 • Norge og Kina nærmere enighet

  Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen melder om framgang i handelssamtalene med Kina. Den 16. forhandlingsrunden ble gjennomført i Wuhan i Hubei-provinsen i Kina denne uka.

Erna Solberg møtte president Xi Jinping

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no