Hopp til innhold
Jordans kong Abdullah II (t.v.) og hans halvbror prins Hamzah, fotogafert i 2001
Foto: YOUSEF ALLAN / AP / NTB

Jordan

Oppsummert

Halvbroren til kong Abdullah II av Jordan ble i april anklaget for kuppforsøk og satt i husarrest. Kong Abdullah reiser til Washington og blir den første arabiske leder som får møte president Joe Biden 19. juli.

  • 14 jordanarar døydde og 17 er sakna på pilegrimsferd

    14 jordanarar er døde under Hajj-pilegrimsreisa i Saudi-Arabia, melder det jordanske utanriksdepartementet, ifølge Reuters.

    Ytterlegare 17 jordanarar er sakna.

    CNN melde tidlegare om at seks personar frå Jordan døydde i heteslag under pilegrimsreisa. Temperaturen har vore opp mot 48 grader.

    Meir enn 1.8 millionar personar deltek på Hajj i år, skriv CNN. Det er ei av dei største religiøse samlingane i verda, og den største årlege hendinga i Saudi-Arabia.

    Hajj går føre seg to månadar og ti dagar etter at Ramadan er ferdig.

  • Jordan har skutt ned iranske droner

    Jordanske jagerfly har stanset flere titalls iranske droner over det nordlige og sentrale Jordan som er på vei mot Israel, opplyser to regionale sikkerhetskilder. Dronene ble skutt ned på den jordanske siden av Jorandalen. Det ble også avskåret droner i nærheten av grensen mellom Irak og Syria, melder Reuters.

    Det iranske statstilknyttede nyhetsbyrået Fars siterte tidligere en iransk militærkilde på at Iran følger med på Jordan, og at landet kan bli «det neste målet».

    (NTB/NRK/Reuters)

  • Jordan og Libanon stenger luftrommet

    Israels naboland Jordan og Libanon stenger ned luftrommet sitt. Iran angriper natt til søndag Israel med droner og raketter.

    Forbudet i Jordan gjelder alle innkommende og utkommende flyginger, samt transitt gjennom luftrommet, opplyser den statlige TV-kanalen Al Mamlaka på X.

    Jordanske luftfartsmyndigheter sier at avgjørelsen ble tatt for å «ivareta sikkerheten for sivil luftfart i jordansk luftrom, i lys av opptrappingen av risikoene i regionen».

    Jordan deler grense med Israel, som sier at de forbereder seg på et nær forestående iransk angrep. Landet har blant annet stengt ned alle skoler de kommende dagene på grunn av sikkerhetshensyn.

    Libanesiske myndigheter opplyser at luftrommet blir stengt også der, ifølge AFP.

    (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no