Jordans kong Abdullah II (t.v.) og hans halvbror prins Hamzah, fotogafert i 2001
Foto: YOUSEF ALLAN / AP / NTB

Jordan

Oppsummert

Halvbroren til kong Abdullah II av Jordan ble i april anklaget for kuppforsøk og satt i husarrest. Kong Abdullah reiser til Washington og blir den første arabiske leder som får møte president Joe Biden 19. juli.

 • Herzog møtte Jordans konge

  Israels president Isaac Herzog har besøkt Jordans kong Abdullah for å diskutere politikk, økonomi, energi og bærekraft. Møtet var ikke kunngjort på forhånd og ble først offentlig kjent lørdag. Det fant sted i forrige uke etter invitasjon fra Jordans konge, opplyste Herzogs kontor lørdag.

 • Biden med skryt av kong Abdullah

  USAs president Joe Biden skrøt av Jordans kong Abdullah da de to møttes mandag. Besøket fant sted mens de begge har betydelige utfordringer i Midtøsten. De to lederne diskuterte situasjonen i Syria. De diskuterte også den skjøre sikkerhetssituasjonen i Irak.

 • To dømt til fengsel for kupplaner

  To menn er dømt til 15 års fengsel for angivelig å ha planlagt et kupp i Jordan, som også kong Abdullahs halvbror skal ha vært involvert i. Bassem Awadallah er en av dem. Han er amerikansk statsborger og en tidligere nær medarbeider av kongen. Den andre domfelte er en fjern fetter av kongen. Begge de to nekter straffskyld.

 • Amerikaner sier han ble torturert

  En amerikansk statsborger som er fengslet i Jordan for konspirasjon og oppvigleri, hevder at han er blitt utsatt for tortur og trusler. Bassem Awadallah jobbet for kong Abdullah, og er anklaget for å ha konspirert med kongens halvbror, prins Hamzah, som er anklaget for kuppforsøk. Awadallah avviser anklagene. Dom i saken mot den amerikanske statsborgeren er varslet mandag.

  Jordanske myndigheter avviser alle anklager om mishandling. Påstandene blir framsatt bare dager før kong Abdullah reiser til Washington og blir den første arabiske leder som får møte president Joe Biden 19. juli.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no