Hopp til innhold
Jordans kong Abdullah II (t.v.) og hans halvbror prins Hamzah, fotogafert i 2001
Foto: YOUSEF ALLAN / AP / NTB

Jordan

Oppsummert

Halvbroren til kong Abdullah II av Jordan ble i april anklaget for kuppforsøk og satt i husarrest. Kong Abdullah reiser til Washington og blir den første arabiske leder som får møte president Joe Biden 19. juli.

 • Jordan har skutt ned iranske droner

  Jordanske jagerfly har stanset flere titalls iranske droner over det nordlige og sentrale Jordan som er på vei mot Israel, opplyser to regionale sikkerhetskilder. Dronene ble skutt ned på den jordanske siden av Jorandalen. Det ble også avskåret droner i nærheten av grensen mellom Irak og Syria, melder Reuters.

  Det iranske statstilknyttede nyhetsbyrået Fars siterte tidligere en iransk militærkilde på at Iran følger med på Jordan, og at landet kan bli «det neste målet».

  (NTB/NRK/Reuters)

 • Jordan og Libanon stenger luftrommet

  Israels naboland Jordan og Libanon stenger ned luftrommet sitt. Iran angriper natt til søndag Israel med droner og raketter.

  Forbudet i Jordan gjelder alle innkommende og utkommende flyginger, samt transitt gjennom luftrommet, opplyser den statlige TV-kanalen Al Mamlaka på X.

  Jordanske luftfartsmyndigheter sier at avgjørelsen ble tatt for å «ivareta sikkerheten for sivil luftfart i jordansk luftrom, i lys av opptrappingen av risikoene i regionen».

  Jordan deler grense med Israel, som sier at de forbereder seg på et nær forestående iransk angrep. Landet har blant annet stengt ned alle skoler de kommende dagene på grunn av sikkerhetshensyn.

  Libanesiske myndigheter opplyser at luftrommet blir stengt også der, ifølge AFP.

  (NTB)

 • Storbritannia og Jordan slapp nødhjelp fra fly ned til Gaza

  Storbritannia og Jordan har onsdag sluppet nødhjelp fra fly ned til Gaza, skriver Reuters. Det skal totalt dreie seg om fire tonn med nødhjelp, inkludert medisiner, drivstoff og mat.

  Leveransen ble gjort av det jordanske luftforsvaret til sykehuset Tal Al-Hawa nord på Gazastripen, ifølge det britiske utenriksdepartementet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no