Hopp til innhold
Great Blasket Island
Foto: GIUGLIO Gil / hemis.fr / Hemis

Irland

 • Biden ser en lys fremtid for Nord-Irland

  Nord-Irland går en lys økonomisk fremtid i møte, sa president Joe Biden i en tale til studenter ved et universitet i Belfast onsdag.

  Biden lover også videre amerikansk støtte til den britiske regionen.

  Biden er i Nord-Irland for å markere 25-årsdagen for Langfredagsavtalen; avtalen som satte punktum for flere tiår med væpnet konflikt mellom republikanere og unionister.

  Fredstilstanden har imidlertid ikke vært enkel. For tiden er det politiske selvstyret i Nord-Irland lagt på is, og partiet DUP nekter å delta i en ny regjering i protest mot konsekvensene av brexitavtalen mellom Storbritannia og EU.

  Under besøket har Biden oppfordret de nordirske partiene til å gjenoppta samarbeidet. Han understreket at amerikanske investeringer kan bidra til å få fart på den økonomiske veksten i Nord-Irland, særlig hvis politikerne klarer å bli enige.

  – Det er opp til oss å holde dette gående, sa Biden.

  – Deres historie er vår historie. Og enda viktigere: deres fremtid er USAs fremtid, sa Biden i talen.

  (NTB)

 • Biden til Storbritannia og Irland i neste uke

  USAs president Joe Biden reiser til Storbritannia og Irland neste uke. Besøket varer fra 11. til 14. april. Biden vil først reise til Belfast i Nord-Irland fra 11. til 12. april. Der skal han delta i 25 års markeringen av langfredagsavtalen og framgangen som er gjort siden, opplyser Det hvite hus i en pressemelding onsdag. I tillegg vil besøket underbygge USAs beredskap til å støtte Nord-Irlands økonomiske potensial, heter det videre. Presidenten reiser deretter til Irland fra 12. til 14. april. Formålet er å diskutere amerikansk-irsk samarbeid.

 • Dødstallet stiger etter eksplosjon på irsk bensinstasjon

  Tallet på døde etter eksplosjonen på en bensinstasjon i Irland fredag, har steget til ti, opplyser politiet lørdag.

  Tidligere er det blitt opplyst at sju omkom i hendelsen og at åtte er innlagt på sykehus med skader. Men etter at redningsmannskaper har søkt gjennom bensinstasjonen og to bygninger rett ved som raste sammen, er tallet på døde oppjustert til ti.

  Blant de døde er to tenåringer og et barn i småskolealder.

  Årsaken til eksplosjonen er ennå ikke kjent.

  Lørdag ettermiddag sier politiet at de ikke regner med å finne flere overlevende, men at søket etter flere mulige ofre fortsetter.

  Det var ved 15-tiden lokal tid fredag at det eksploderte ved bensinstasjonen i landsbyen Creeslough. Bensinstasjonsbygningen ble helt ødelagt, og to toetasjes bolighus rett ved raste sammen mens fasaden på en tredje bygning ble blåst vekk.

  (NTB)

 • Ni døde etter eksplosjon på bensinstasjon

  Dødstallet stiger etter en eksplosjon på en bensinstasjon i Creeslough i Irland. Ni personer er nå bekreftet døde og åtte får behandling på sykehus, melder Sky News.

 • Sju døde i eksplosjon i Irland

  Ulykke på bensinstasjon utenfor Creeslough i Irland. Sju personer har mistet livet, melder nyhetsbyrået AFP. Ytterligere åtte får behandling på sykehus. Det er leiligheter i samme bygg som bensinstasjonen.

  Eksplosjon ved bensinstasjon i Irland. Minst sju mennesker har omkommet.
  Foto: Brian Lawless / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no