Hopp til innhold
Great Blasket Island
Foto: GIUGLIO Gil / hemis.fr / Hemis

Irland

 • Guinness vil lage miljøvennleg øl

  Den irske ølprodusenten Guinness startar eit samarbeid med over 40 irske gardar for å lage meir miljøvennlege pints. Prøveprosjektet var er i tre år, og har som mål å redusere karbonutslepp, melder AFP. Prosjektet har fått stønad frå det offentlege.

 • Nytt ekstremvêr på veg

  Ein kraftig storm er venta å treffe Nord-Irland måndag morgon. Britiske meteorologar har gitt uvêret namnet «Franklin».

  Det er venta høg sjø og kraftige vindkast inn over land. Uvêret blir også merkbart i Sør-Noreg og vil gje litt vind og nedbør.

  Stormen kjem berre dagar etter ekstremvêret som tok livet av fleire menneske i blant anna Tyskland og Nederland.

  Franklin
  Foto: @meteorologene
 • Russland flytter marineøvelse

  Russland sier de vil flytte en planlagt marineøvelse utenfor Irlands økonomiske sone etter protester fra irske myndigheter.

  Lørdag skrev den russiske ambassaden i Dublin på Facebook at marineøvelsen vil bli flyttet utenfor Irlands økonomiske sone for å unngå å hindre fiskere i farvannet. (NTB)

 • Irland protesterer mot russiske marineøvelser

  Russland har gitt Irland beskjed om at de planlegger marineøvelser i internasjonalt farvann 240 kilometer unna den irske kysten.

  – Jeg har gjort det klart overfor den russiske ambassadøren i Irland at dette ikke ønskes velkommen. Dette er ikke tiden for å øke militær aktivitet og spenning, med tanke på hva som skjer i og rundt Ukraina i øyeblikket, sier utenriksminister Simon Coveney.

  Øvelsene skal finne sted sørvest for Irland, og kommer samtidig med at Nato sender ekstra styrker til Øst-Europa. Området der russerne skal øve er utenfor Irlands territorialfarvann, men innenfor landets økonomiske sone.

 • Ire risikerer 20 års fengsel etter munnbindnekt på fly

  En ire som nektet å bruke munnbind på en flygning fra Dublin til New York, risikerer 20 års fengsel om han kjennes skyldig i overfall.

  Den 29 år gamle iren fra Galway anklages for gjentatte ganger å ha nektet å ta på seg maske, for å ha kastet drikkevarer på kabinpersonalet og for å ha trukket ned buksa og vist baken.

  Mannen var på vei til Florida på et Delta Air Lines-fly for å starte i jobb på en fotballinstitusjon. Han ble løslatt mot en kausjon på 20.000 dollar mens han venter på rettssak i New York.

  Amerikanske flyselskaper melder om et høyt antall episoder med folk som nekter å bruke munnbind. Tidligere i uka snudde et American Airlines-fly som var på vei fra Miami til London, fordi en passasjer nektet å bruke munnbind.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no