Uno-X
Foto: Anders Fehn / NRK

Hydrogen

Oppsummert

Den norske regjeringen har lagt fram en hydrogenstrategi for Norge.

 • Tysk satsing på hydrogen

  Regjeringa i Tyskland set av over 90 milliardar kroner til hydrogen-industri, melder tyske medium. Tyskland meiner hydrogen er viktig for å få ned klimautsleppa. I den norske regjeringa sin hydrogenstrategi er det ikkje sett av konkrete summar.

 • Skal lage bærekraftig drivstoff

  Flere selskaper har gått sammen om å gjøre norsk fornybar elektrisitet om til et bærekraftig drivstoff. Produksjonen på Herøya i Porsgrunn skal gjøre transportsektoren klimanøytral, og første mål er å halvere CO2-utslippet på fem flystrekninger.

 • Vil ha flere hydrogenstasjoner

  Hydrogenbilistene krever flere hydrogenstasjoner i Norge. Selskapene Hynion og Hybil er skuffet over regjeringens hydrogenstrategi, som de mener mangler «tiltak som gir håp for hydrogenbilistene om en bedre og tryggere drivstofforsyning».

 • Millionkontrakt til Nel

  Hydrogenselskapet Nel på Herøya skal levere utstyr til et stort amerikansk firma. Kontrakten har en verdi på 283 millioner kroner, står det i pressemeldinga. Fabrikken i Porsgrunn skal være i drift innen neste vår.

 • Verdens mest miljøvennlige

  Statkraft, Celsa og Mo Industripark har inngått en intensjonsavtale om å etablere en verdikjede for grønn hydrogen til industriell bruk. Målet er å erstatte fossil energi med hydrogen, og at de skal produsere verdens mest klimavennlige armeringsstål, skriver de i en pressemelding.

  Celsa Armeringsstål, rana, mo industripark
  Foto: Lars Nehru Sand

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no