Hopp til innhold
Hege Storhaug
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Human Rights Service

 • HRS fratas nomineringsrett

  Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) vil frata innvandringskritiske Human Rights Service retten til å foreslå nemndmedlemmer til Utlendingsnemnda.

  – HRS vil ikke få forslagsrett neste gang det skal oppnevnes nemndmedlemmer til Une. Jeg mener det er feil at HRS skal foreslå kandidater på lik linje med fylkesmennene, Norges Juristforbund, Samfunnsviterne og en rekke organisasjoner som arbeider på flyktning-, asyl- eller innvandringsfeltet, skriver hun i en epost til Vårt Land.

 • Storhaug: En skammens dag

  Informasjonsleder i Human rights service Hege Storhaug mener mediene har skylden for at regjeringen kutter statsstøtten til organisasjonen.

  – Det er en skammens dag. Og til og med en regjering som Solberg, som jeg synes er en tøff dame, viker for dere i mediene. De lar seg styre av dere. Dette er en stor seier for Medie-Norge, fordi dere har holdt på i 15 år for å få fjernet den støtten. Jeg må bare gratulere dere, sier Storhaug.

 • Regjeringen fjerner støtten til HRS

  I budsjettet for neste år har den avtroppende regjeringen besluttet å fjerne statsstøtten til omstridte og islamkritiske Human Rights Service (HRS).

  – Det har ikke vært noen prioritet for oss å støtte HRS, og vi foreslo også å fjerne støtten i 2019. Den ble forhandlet tilbake i Stortinget sammen med økt støtte til 16 andre organisasjoner. Dette kompromisset med Frp ble stående ut stortingsperioden, sier justispolitisk talsperson Peter Frølich til NRK.

  – I Norge kan man heldigvis få statsstøtte selv om man har et annet syn enn politikerne. Og en kontroversiell form er ikke automatisk diskvalifiserende, legger han til.

  Pengene som skulle gått til HRS vil i stedet fordeles til andre tiltak mot gjengkriminalitet og vold i nære relasjoner.

  For to dager siden varslet de rødgrønne valgvinnerne at også de vil ta støtten fra organisasjonen.

  Partileder Sylvi Listhaug garanterte i august at HRS vil motta støtte så lenge Fremskrittspartiet skal være med å vedta statsbudsjettet.

  Daglig leder Rita Karlsen i HRS har ikke anledning til å kommentere saken overfor NRK.

 • Varslar fjerning av HRS-støtte

  Nettstaden Human Rights Service kjem til å miste støtta over statsbudsjettet med ny regjering, varslar politikarar frå Ap, SV og Sp overfor Medier24. Under den førre raudgrøne regjeringa blei HRS-støtta halvert, men aldri fjerna.

  – Alle dei tre partia som no dannar fleirtal, har gått inn for å kutte støtta til HRS. No er det på høg tid at vi får det til, skriv SVs nestleiar Torgeir Knag Fylkesnes til nettavisa.

 • V, SV og Rødt vil fjerne HRS-støtte

  Venstre venter at regjeringen kutter statsstøtta til innvandringskritiske Human Rights Service. SV og Rødt vil også bort tilskuddet. Finanspolitisk talsperson i Venstre, Guri Melby, sier til Klassekampen, at HRS bidrar destruktivt i samfunnsdebatten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no