Flertall for å kutte støtten til islamkritiske Human Rights Service

Venstre og KrF går inn for å kutte statsstøtten til organisasjonen Human Rights Service. Sammen med Ap, SV og Sp er det dermed flertall for å kutte støtten, ifølge Aftenposten.

Hege Storhaug

Leder for Human Rights Service Hege Storhaug, under en boklansering i 2015. Hun har tidligere gitt ut boka «Islam. Den 11. landeplage».

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det skjer dagen etter at Regjeringen besluttet å trekke statsstøtten til Islamsk Råd Norge. Avgjørelsen ble begrunnet med at det var tatt en helhetsvurdering.

Nå ønsker et flertall i Stortinget å trekke tilbake støtten til Human Rights Service (HRS) av samme årsak.

Oppfordret folk til å sende inn bilder av muslimer

HRS har fått mye kritikk etter at de i en artikkel oppfordret leserne sine til å sende inn bilder av det organisasjonen omtaler som «den kulturelle revolusjonen i Norge».

Organisasjonen skriver at hensikten er å vise hvordan Norge endres, og hvordan islam dominerer offentligheten mer og mer.

Skjermdump, Human Rights Service

Human Rights Service oppfordrer leserne til å ta bilder og sende inn slik at HRS kan publisere dem.

Foto: Skjermdump

Denne oppfordringen var dråpen som fikk begeret til å renne over hos flere politikere. De siste årene har HRS fått statlig støtte over statsbudsjettet. Sammen med regjeringspartiene har KrF og Venstre sikret flertall for dette.

1,8 millioner i statsstøtte

– Vi bør ta fra Human Rights Service offentlig støtte. De mottar 1,8 millioner kroner i støtte fra en post til organisasjoner som skal drive integrering og inkluderingsarbeid. Organisasjoner som har som mål å bygge broer, sier KrFs Geir Jørgen Bekkevold, medlem i familie- og kulturkomiteen til Aftenposten.

Bekkevold

KrFs Geir Jørgen Bekkevold.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Han mener organisasjonen gjør det stikk motsatte av å bygge broer.

– HRS gjør det stikk motsatte. Den siste kampanjen viser at de bare bidrar til å stigmatisere. Det er et stort, stort tankekors at HRS får så mye penger når de gjør det stikk motsatte av hva de andre organisasjonene står for, sier Bekkevold til avisen.

Venstres leder Trine Skei Grande sier til Aftenposten at hennes parti har foreslått kutt i støtten i sine alternative budsjetter.

Trine Skei Grande

Venstre-leder Trine Skei Grande.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

– Nå har vi fått veldig mange, nye gode argumenter, sier hun.

Støre: – Forventer at regjeringen kutter støtten

Ap-leder Jonas Gahr Støre forventer at regjeringen nå kutter støtten til HRS av samme årsak som de kuttet støtten til Islamsk Råd Norge.

Jonas Gahr Støre

Ap-leder Jonas Gahr Støre forventer at regjeringen kutter støtten.

Foto: Kathrine Mørkved / NRK

– Støtte til en organisasjon som oppfordrer til å ta bilder av intetanende muslimer på åpen gate for å henge dem ut, går ikke, sier Støre, til Aftenposten.

SISTE NYTT

Siste meldinger