Hellas og Tyrkia

 • Raser mot tyrkisk forskningsskip

  – En trussel mot regional fred, hevder Hellas etter at Tyrkia besluttet å sende et forskningsskip tilbake til områder i Middelhavet med omstridte gassressurser. Forskningsskipet Oruc Reis skal operere i det østlige Middelhavet fra mandag 22. oktober.

 • Tyrkisk seismikkskip ved gresk øy

  Mandag starter et tyrkisk forskningsskip med seismiske målinger øst i Middelhavet, nær den greske øya Kastellorizo. Det opplyste den tyrkiske marinen søndag. Nato-landene Tyrkia og Hellas har et anspent forhold som følge av Tyrkias leteboring.

 • Nødtelefon mellom Hellas og Tyrkia

  Hellas og Tyrkia har torsdag opprettet en egen militær direktelinje mellom landene, melder AFP. Formålet er å unngå utilsiktede trefninger øst i Middelhavet, der landene er uenige om kontroll av naturgassressurser og grenser til havs.

 • Hellas ruster opp

  Det greske militæret skal utvides med 15.000 soldater og landet skal kjøpe 18 franske kampfly i tillegg til flere fregatter og helikoptre. Det kunngjorde Hellas statsminister Kyriakos Mitsotakis lørdag. Landet er midt i en betent konflikt med Tyrkia.

 • – Tyrkia ikkje lenger ein partnar

  Presidenten i Frankrike, Emmanuel Macron, seier i forkant av eit uformelt møte for leiarane i dei sørlege EU-landa at Tyrkia ikkje «lenger er ein partnar» i det austlege Middelhavet. Han meiner den tyrkiske regjeringa oppfører seg uakseptabelt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no