Hopp til innhold
DNB
Foto: NRK

Gruppesøksmål mot DNB

Oppsummert

Forbrukerrådet representerte 180.000 fondskunder i et gruppesøksmål mot DNB. De mente at bankkundene hadde betalt for en tjeneste de ikke hadde fått. Borgarting lagmannsrett har kommet fram til at forvaltningen av aksjefond var mangelfull.

 • Gruppesøksmål mot DNB i Høyesterett

  DNB og Forbrukerrådet møttes mandag i Høyesterett som tok opp gruppesøksmålet fra 180.000 kunder. Spørsmålet er om banken forvaltet fond aktivt nok. Banken ble dømt i lagmannsretten til å betale tilbake 345 millioner kroner.

 • Har brukt 17 millionar i DNB-saka

  Forbrukarrådet har så langt brukt 17 millionar kroner på søksmålet mot DNB. Nå skal Høgsterett avgjera om 180.000 kundar har krav på fleire hundre millionar av banken. Tysdag startar den ei veke lange behandlinga av spørsmålet i Høgsterett.

 • DNB-saken behandles i Høyesterett

  Gruppesøksmålet mot DNB, som hittil har utspilt seg over fire år i rettssystemet, skal opp til en siste vurdering i Høyesterett. Det besluttet Høyesteretts ankeutvalg fredag. Forbrukerrådet vant saken i lagmannsretten, og DNB valgte å anke.

 • DNB ankar dommen til Høgsterett

  DNB ankar dommen i det største massesøksmålet i Noreg nokon sinne til Høgsterett, bekreftar dei til E24. Banken blei dømt til å betale tilbake 345 millionar kroner til 180.000 fondskundar etter å ha tapt i Borgarting lagmannsrett.

 • Forbrukarrådet vann over DNB

  Forbrukarrådet vann over DNB i det største søksmålet i Noreg, melder NTB. Borgarting lagmannsrett har kome fram til at forvaltinga av aksjefond var mangelfull. 180.000 kundar kravde tilbake delar av honoraret dei hadde betalt til banken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no