Hopp til innhold
Oppsøker barn på Fortnite
Foto: Ida Yasin Andersen / nrk

Fortnite-saken

Oppsummert

En mann i 30-åra er siktet for seksuell krenkende eller uanstendig atferd. Politiet mener den såkalte "Hoppemannen" har brukt spillet Fortnite til å komme i kontakt med gutter i bergensområdet som han ønsker skal bokstavelig talt hoppe på ham.

 • Google må betale milliardbeløp etter monopolforlik

  Google har gått med på å betale 700 millioner dollar og åpne opp for styrket konkurranse i selskapets app-butikk Google Play, går det fram i rettsdokumenter.

  Selskapet har vært anklaget for monopolvirksomhet, og en føderal jury slo i forrige uke fast at konkurransehindringer i Googles Android-appbutikk har rammet brukere av smarttelefoner og utviklere.

  Google må betale 630 millioner dollar til et forliksfond for kunder og 70 millioner dollar til et fond som amerikanske delstater skal ta i bruk, går det fram av forliket. Summene tilsvarer til sammen knappe 7,3 milliarder norske kroner. Forliket må godkjennes av en dommer.

  I forliket heter det at kunder vil få utbetalt minst 2 dollar hver, og at summene kan øke basert på hvor mye de har brukt i Play-butikken mellom august 2016 og slutten av september i år.

  Det er Epic Games, som står bak spillet Fortnite, som står bak søksmålet. Saken dreier seg om betalingssystemet innen Google Play.

  Google-logo
  Foto: AP
 • – Fortnite kan bli svartelistet

  Dataspillet Fortnite kan bli svartelistet fra alle Apples plattformer innen rettsstriden mellom selskapet og spillutvikleren Epic Games er løst.

  Epic Games-sjef Tim Sweeney sa onsdag at han har fått beskjed fra Apple om at Fortnite blir svartelistet inntil rettsstriden er løst og inntil alle ankemuligheter er brukt opp. Det kan ta opptil fem år, skriver han på Twitter.

 • Mann pågrepet i Fortnite-saken

  Politiet har pågrepet en mann i slutten av 30-åra i den såkalte Fortnite-saken, skriver BT. Mannen ble pågrepet torsdag ettermiddag i et annet politidistrikt og er siktet for seksuell krenkende eller uanstendig atferd, opplyser politiet.

  Oppsøker barn på Fortnite

  Mann i 30-årene pågrepet etter å ha kontaktet barn på Fortnite

  Politiet har pågrepet en mann i slutten av 30-årene, som de mener har brukt spillet Fortnite til å komme i kontakt med gutter i bergensområdet.

 • BT: «Hoppemannen» etterforskes

  Bergens Tidende melder at foreldre i bergensområdet er bekymret, og at politiet har startet etterforskning av en mann som kalles «Hoppemannen». Mannen skal angivelig har prøvd å avtale møter med barn mot betaling gjennom videospillet Fortnite.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no