Frp regjeringskrise Frexit
Foto: Cicilie Sigrid Andersen / NRK

Frp ut av regjering

Oppsummert

Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringen 13. januar 2020, etter at regjeringen bestemte seg for å hente hjem en siktet IS-kvinne og hennes to barn fra Syria. – Vi får rett og slett ikke gjennomført nok av Frps politikk, sier Siv Jensen.

 • Tar gjenvalg som Frp-leder

  Siv Jensen har gitt valgkomiteen i Fremskrittspartiet beskjed om at hun gjerne fortsetter som leder, melder Dagbladet. Jensen (50) overtok ledervervet i partiet etter Carl I. Hagen i 2006. Hun går dermed inn i sitt femtende år som Frp-leder.

 • Siv Jensen har pakket kontoret

  Finansminister Siv Jensen har allerede ryddet seg ut av statsrådkontoret og gleder seg til å bli opposisjonspolitiker, sier hun til NRK. Hun sier det er ganske god stemning i partiet, men at mange også syns det er vemodig.

 • Frps statsråder fratatt myndighet

  Etter regjerings-exiten er Frps statsråder fratatt myndighet og kan nå bare administrere sine respektive departementer inntil de formelt trer av, skriver NTB.

 • – Solberg har dolka Frp i ryggen

  – Solberg valde å vende ryggen til Framstegspartiet og følgje Venstre og Kristeleg Folkeparti. Det betyr at ho har dolka partiet i ryggen, seier tidlegare Frp-leiar Carl I. Hagen. Han seier at ho kjem til å angre på avgjerda om å hente heim IS-kvinna.

 • Her møtes Siv og Erna hos NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no