Frode Berg
Foto: Maxim Zmeyev / AFP

Frode Berg dømt for spionasje

Oppsummert

Den tidligere norske grenseinspektøren Frode Berg ble dømt til 14 års fengsel i Russland. Berg har innrømmet at han var på kurér-oppdrag for norsk etterretning da han ble arrestert for spionasje i 2017.

 • Putin har benådet fire fanger

  Russlands president Vladimir Putin har benådet fire innsatte i russiske fengsler. Blant de en kvinne på 84 år, ifølge Lenta. Norske Frode Berg står ikke på listen. Hans advokat Brynjulf Risnes venter ikke å få vite noe nytt om Berg før i neste uke.

 • Håper på rask løsning for Berg

  Frode Bergs norske advokat Brynjulf Risnes sier til NRK at han håper en henvendelse om benådning kan overleveres i løpet av denne uken. Dommen på 14 års fengsel ble rettskraftig i dag. Frode Bergs kone Anita Berg opplyser at de håper at saken nå vil få en rask løsning, men at de er realistiske og er forberedt på at dette kan komme til å ta tid.

  Frode Berg
  Foto: YURI KOCHETKOV / Epa
 • Håper på rask løsning for Berg

  Frode Bergs norske advokat Brynjulf Risnes sier til NRK at han håper en henvendelse om benådning kan overleveres i løpet av uken. Frode Bergs kone Anita Berg sier at de håper saken får en rask løsning, men at de er er forberedt på at det kan ta tid.

 • Putin skal selv vurdere benådning

  Russlands president Vladimir Putin skal selv vurdere om Frode Berg skal benådes, det sier en talsmann. Berg ble i går dømt til 14 års fengsel for spionasje. Forutsetningen er at Frode Berg søker om benådning via ordinære kanaler.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no