Frode Berg
Foto: Maxim Zmeyev / AFP

Frode Berg dømt for spionasje

Oppsummert

Den tidligere norske grenseinspektøren Frode Berg ble dømt til 14 års fengsel i Russland. Berg har innrømmet at han var på kurér-oppdrag for norsk etterretning da han ble arrestert for spionasje i 2017.

 • – Frode Berg overlevert 15000 euro

  Frode Berg er dømt for å ha overlevert eller sendt 15000 euro til en russisk kontakt, i forbindelse med innsamling av hemmeligstemplet materiale i Russland. Det går fram av dommen mot den 63 år gamle nordmannen.

 • Positive signaler

  Frode Berg fra Kirkenes ble i april ble dømt til 14 års fengsel for spionasje i Russland. Hans norske advokat Brynjulf Risnes, sier til tv2.no at de har tro på benådning. – Det at de holder ham i dette varetektsfengselet i Moskva tenker vi er et tegn på at forhandlinger pågår og at en løsning kan være i sikte, sier Risnes til TV 2.

  Frode Berg sitter i varetekt i Russland
 • Putin har benådet fire fanger

  Russlands president Vladimir Putin har benådet fire innsatte i russiske fengsler. Blant de en kvinne på 84 år, ifølge Lenta. Norske Frode Berg står ikke på listen. Hans advokat Brynjulf Risnes venter ikke å få vite noe nytt om Berg før i neste uke.

 • Håper på rask løsning for Berg

  Frode Bergs norske advokat Brynjulf Risnes sier til NRK at han håper en henvendelse om benådning kan overleveres i løpet av denne uken. Dommen på 14 års fengsel ble rettskraftig i dag. Frode Bergs kone Anita Berg opplyser at de håper at saken nå vil få en rask løsning, men at de er realistiske og er forberedt på at dette kan komme til å ta tid.

  Frode Berg
  Foto: YURI KOCHETKOV / Epa

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no