Frode Berg
Foto: Maxim Zmeyev / AFP

Frode Berg dømt for spionasje

Oppsummert

Den tidligere norske grenseinspektøren Frode Berg ble dømt til 14 års fengsel i Russland. Berg har innrømmet at han var på kurér-oppdrag for norsk etterretning da han ble arrestert for spionasje i 2017.

 • Bekymret for Frode Bergs helse

  Støttegruppen for Frode Berg er redde for at forhandlingene med Russland er gått i stå og sier de er bekymret for Bergs helse. – Vi har fått tilbakemeldinger om at helsetilstanden har blitt dårligere, sier Torbjørn Brox Webber.

 • Ser tegn til en løsning for Berg

  Frode Berg er fortsatt varetektsfengslet i Moskva. Det bekrefter hans norske advokat Brynjulf Risnes ovenfor NRK. Etter at Frode Berg ble dømt til 14 års fengsel for spionasje i Russland i april, skulle han flyttes fra Lefortovo til en soning i et høysikkethetsfengsel. – Det er et tegn på at statene prøver å finne en løsning for Berg, mener Risnes.

 • – Frode Berg overlevert 15000 euro

  Frode Berg er dømt for å ha overlevert eller sendt 15000 euro til en russisk kontakt, i forbindelse med innsamling av hemmeligstemplet materiale i Russland. Det går fram av dommen mot den 63 år gamle nordmannen.

 • Positive signaler

  Frode Berg fra Kirkenes ble i april ble dømt til 14 års fengsel for spionasje i Russland. Hans norske advokat Brynjulf Risnes, sier til tv2.no at de har tro på benådning. – Det at de holder ham i dette varetektsfengselet i Moskva tenker vi er et tegn på at forhandlinger pågår og at en løsning kan være i sikte, sier Risnes til TV 2.

  Frode Berg sitter i varetekt i Russland

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no