Hopp til innhold
Fosterhjemsbarn
Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Fosterhjem

Oppsummert

Ifølge Bufdir er det i dag rundt 14.000 barn og unge i Norge som bor i fosterhjem eller institusjon. 40 prosent av disse er frivillige plasseringer. En ny studie viser at mange barn ikke opplever bedring etter kontakt med hjelpetjenestene.

 • Flere positive til fosterhjem

  17 prosent sier de er positive til å ta imot et fosterbarn i hjemmet sitt. Det er en økning sammenlignet med tidligere år.

  Tallene kommer fra en befolkningsundersøkelse gjort av Sentio på oppdrag fra Bufdir.

  Over halvparten (57 prosent) sier at de sannsynligvis ville meldt seg som fosterhjem om et barn i familien hadde behov for det. Og nesten 4 av 10 (36 prosent) ville antakelig stilt opp om et barn i nærmiljøet trengte fosterhjem.

  – Det å bli fosterhjem er en prosess som gjerne tar litt tid. Å snakke om det i familien er et av de første og viktigste skrittene for å starte denne prosessen. Vi tror mange flere kunne blitt et fosterhjem, om de hadde diskutert det med sine nærmeste, sier direktør Mari Trommald i Bufdir.

 • Trenger flere fosterhjem i Oslo

  Barne- og familieetaten i Oslo tror det vil være behov for flere fosterhjem i hovedstaden som følge av pandemien. Hvert år trenger man om lag 150 nye fosterhjem i Oslo. I år tror de at det trengs flere.

 • Bare halvparten opplever bedring

  Bare halvparten av barn og unge som bor i fosterhjem opplever bedring. Det viser en ny studie. – Fosterforeldre må bryte seg gjennom det ene systemet etter det andre for at barna skal få den riktige hjelpen, sier fostermor Lene Printzlau Våmartveit.

 • Trenger fosterhjem til eldre barn

  Det er stort behov for fosterhjem til eldre barn, melder Bufetats Fosterhjemstjeneste i Telemark. Akkurat nå er det 60 barn mellom seks og 17 år, som venter på fosterhjem. Det er også behov for fosterhjem til søskenpar.

 • Behov for fosterhjem

  Bufetat sør har en halvering i antall henvendelser fra folk som ønsker å bli fosterhjem i årets tre første måneder, sammenlignet med samme periode i fjor. I Agder er det nå 31 barn som venter på fosterhjem.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no