Fosterhjemsbarn
Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Fosterhjem

Oppsummert

Ifølge Bufdir er det i dag rundt 14.000 barn og unge i Norge som bor i fosterhjem eller institusjon. 40 prosent av disse er frivillige plasseringer. En ny studie viser at mange barn ikke opplever bedring etter kontakt med hjelpetjenestene.

 • Trenger flere fosterhjem i Oslo

  Barne- og familieetaten i Oslo tror det vil være behov for flere fosterhjem i hovedstaden som følge av pandemien. Hvert år trenger man om lag 150 nye fosterhjem i Oslo. I år tror de at det trengs flere.

 • Bare halvparten opplever bedring

  Bare halvparten av barn og unge som bor i fosterhjem opplever bedring. Det viser en ny studie. – Fosterforeldre må bryte seg gjennom det ene systemet etter det andre for at barna skal få den riktige hjelpen, sier fostermor Lene Printzlau Våmartveit.

 • Trenger fosterhjem til eldre barn

  Det er stort behov for fosterhjem til eldre barn, melder Bufetats Fosterhjemstjeneste i Telemark. Akkurat nå er det 60 barn mellom seks og 17 år, som venter på fosterhjem. Det er også behov for fosterhjem til søskenpar.

 • Behov for fosterhjem

  Bufetat sør har en halvering i antall henvendelser fra folk som ønsker å bli fosterhjem i årets tre første måneder, sammenlignet med samme periode i fjor. I Agder er det nå 31 barn som venter på fosterhjem.

 • Flere melder seg som fosterhjem

  Bufetat har det siste døgnet mottatt uvanlig mange henvendelser fra folk som vil være fosterhjem, skriver iTromsø. Det var et TV-innslag på NRK om den prekære mangelen på fosterhjem, som utløste de mange henvendelsene. Nå håper regiondirektør, Pål Christian Bergstrøm, at pågangen fortsetter.

  Stengd skule skole stengt
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no