Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan
Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap

Forholdet Russland - Tyrkia

Oppsummert

Presidentene i Tyrkia og Russland er enige om å gjenoppbygge samarbeid og handel mellom de to landene, og søke å bli enige om hvordan Syria-krisen kan løses. Samarbeidet ble avbrutt da Tyrkia i fjor skjøt ned et russisk jagerfly på grensen mot Syria.

 • Putin besøker Tyrkia

  Russlands president Vladimir Putin skal i morgen besøke Tyrkia for å møte landets president Recep Tayyip Erdogan, melder Reuters. Den iranske presidenten Hassan Rouhani skal også delta i møtet, opplyser Kreml.

 • Erdogan og Putin møtes neste uke

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Russlands president Vladimir Putin diskuterte i dag planene for et møte i Ankara i Tyrkia neste uke. Tema for møtet er Syria, opplyser Reuters. Iran skal også delta på møtet.

 • Putin reiser til Tyrkia

  Russlands president Vladimir Putin møter torsdag sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan for å drøfte Syria og en våpenavtale,skriver NTB. NATO-medlemslandet Tyrkia har en betydelig avtale om å kjøpe luftvernsystemet S-400 fra Russland.

 • Tyrkia kjøper våpen frå Russland

  Tyrkia har signert ein avtale om å kjøpe S-400 rakettsystem frå Russland, skriv nyheitsbyrået AFP. Ifølge den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan er dette er den første store våpenhandelen mellom dei to landa.

 • Tre tyrkiske soldater drept

  Et russisk kampfly har ved en feil bombet en bygning med tyrkiske soldater nær al-Bab i Syria, melder det tyrkiske forsvaret. Tre er drept og elleve såret. Russlands president Vladimir Putin har kondolert Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

Kisten med piloten Oleg Peshkov som ble skutt ned av Tyrkia er fraktet til hans hjemby Lipetsk i Russland. Han ble minnet i en lokal kirke og ved en æresseremoni. Piloten overlevde raketten som traff flyet men ble skutt av lokale opprørere mens han hang i fallskjermen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no