Hopp til innhold
Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan
Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap

Forholdet Russland - Tyrkia

Oppsummert

Presidentene i Tyrkia og Russland er enige om å gjenoppbygge samarbeid og handel mellom de to landene, og søke å bli enige om hvordan Syria-krisen kan løses. Samarbeidet ble avbrutt da Tyrkia i fjor skjøt ned et russisk jagerfly på grensen mot Syria.

  • Senter skal overvåke våpenhvile

    Et tyrkisk-russisk observasjonssenter som skal overvåke våpenhvilen i Nagorno-Karabakh ble åpnet lørdag. Det er nesten tre måneder siden kampene tok slutt. Senteret skal gripe inn mot overtredelser opplyste den tyrkiske utsendingen under åpningen.

  • Ber Russland legge press på Assad

    Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber Russland legge press på Syria, som han anklager for enkelte brudd på våpenhvilen i Idlib-provinsen. – Dette har vi tatt opp med Russland, og vi forventer at de setter i verk tiltak, sa han i en tale onsdag.

Kisten med piloten Oleg Peshkov som ble skutt ned av Tyrkia er fraktet til hans hjemby Lipetsk i Russland. Han ble minnet i en lokal kirke og ved en æresseremoni. Piloten overlevde raketten som traff flyet men ble skutt av lokale opprørere mens han hang i fallskjermen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no