Hopp til innhold
Heving av flyvrak i Svolvær
Foto: Simen Follesø Røiseland / NRK

Flystyrt ved Svolvær

Oppsummert

Et småfly styrtet i sjøen ved Svolvær lufthavn i Nordland 11. februar. To personer omkom. En uke etter styrten blir flyvraket hevet fra 73 meters dyp.

  • Ingen tekniske feil på småfly

    Det var ingen tekniske feil på småflyet som styrtet i Svolvær i februar i fjor. Leif Jarle Stamnes (79) fra Tromsø og nevøen Einar Halvorsen (63) fra Langhus mistet livet i flyulykken. De to om bord mistet trolig de visuelle referansene etter avgang og dermed mistet kontrollen over flyet. Det var uvanlig mørkt den kvelden og det ble brukt hodelykter i cockpit like før avgang, skriver Havarikommisjonen i sin rapport.

    Hovedvraket heises opp
    Foto: Statens Havarikommisjon for Transport
  • Ingen tekniske feil ved Svolvær-fly

    Foreløpige funn etter flyulykken ved Svolvær lufthavn i februar tyder ikke på at det har vært noen tekniske feil ved flyet. Havarikommisjonen mener at mørket kan være en av årsakene til at småflyet styrtet. To personer omkom i ulykken.

  • – Et viktig bidrag i undersøkelsen

    Letemannskapene har fått opp store deler av flyvraket i Svolvær, og søket ble avsluttet tidligere i dag. – Flyskroget er veldig ødelagt. Vi har fått opp mesteparten av skroget og motoren, og det vil være et viktig bidrag i undersøkelsen, forteller direktør i Statens Havarikommisjon, William Bertheussen, til NRK.

    Heving av flyvraket i Svolvær
    Foto: Statens Havarikommisjon for Transport

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no