Flykabin
Foto: ScanStockPhoto

Flypassasjeravgiften

Oppsummert

Passasjeravgiften ble vedtatt i Stortinget i 2015, og innført 1. juni 2016. Avgiften innebærer at reisende må betale 80 kroner i tillegg per billett, pluss moms, totalt 88 kroner.

 • Flypassasjeravgiften endres 1. april

  Fra 1. april vil de nye satsene for flypassasjeravgiften bli endret til 75 kroner for alle reiser med sluttdestinasjon i Europa, mens den for alle andre reiser vil bli økt til 200 kroner, opplyser Finansdepartementet.

 • Vil fjerne flypassasjeravgifta

  Senterpartiet ønskjer å bruke 100 millionar kroner på å fjerne den såkalla flypassasjeravgifta for småfly som veg under 20 tonn for å unngå rutekutt allereie i januar. Ifølgje Widerøe går 18 av 23 tilbod på kortbanenettet no med underskot.

 • Flypassasjeravgiften vurderes igjen

  Den omstridte flypassasjeravgiften skal vurderes på nytt av Finansdepartementet. I statsbudsjettet for 2018 ba Stortinget regjeringen vurdere en omlegging av dagens flypassasjeravgift, slik at den får en miljøprofil. I år er avgiften på 83 kroner.

 • Lover ikke fjerne flypassasjeravgif

  Det ferske landsmøtevedtaket til tross, statsminister Erna Solberg (H) kan ikke love at flypassasjeravgiften er borte i statsbudsjettet for neste år.

LO-leder Gerd Kristiansen holder apell på Moss Lufthavn Rygge og mener regjeringen må slutte å skylde på Ryanair.
Statsminister Erna Solberg (H) vil ikke fjerne flypassasjeravgiften selv om Ryanair melder om at de vil avslytte flytrafikk fra Rygge.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no