Hauklandsstranda i Lofoten
Foto: Ola Weel Skram / NRK

Reiseliv

Oppsummert

Koronaspredningen har økt etter at turister fra flere land igjen fikk komme til Norge. Nordmenn på ferie i utlandet har også brakt smitte hjem. Nå kan flere land komme på FHIs rød-liste. Det betyr at folk må i karantene i 10 dager ved innreise.

 • Forsikring dekker ikke avbestilling

  Vil du følge regjeringens råd om ikke å reise til grønne land, kan pengene for flybilletten være tapt. Forsikringen dekker ikke alle avbestiller til grønne land, det vil si land med et smittetall under 20 per 100.000 innbyggere.

 • Spania tilbake på aprilnivå

  To uker etter at Spania igjen ble erklært rødt, er smittesituasjonen tilbake på aprilnivå. Antallet smittede er langt unna kravene for å igjen kunne grønnmerke landet og åpne for karantenefrie reiser for nordmenn.

 • Fire nye land blir røde på lørdag

  Fire nye land farges røde når Utenriksdepartementet endrer reiserådene fra og med lørdag. Reisende fra Frankrike, Monaco, Sveits og Tsjekkia vil dermed få 10 dagers karantene. Danmark er fremdeles grønt, men landet nærmer seg karantenegrensen.

 • Koronautbrudd på gresk øy

  Hellas har registrert 153 nye smittetilfeller siste døgn og har innført nattlig portforbud på den lille ferieøya Poros etter et utbrudd der. Hellas har til sammen påvist drøyt 5.100 tilfeller av koronasmitte og 210 koronarelaterte dødsfall.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no