Cruiseskipet Costa Magica i Flåm
Foto: Merete Husmo Høidal / NRK

Reiseliv

Oppsummert

58 prosent av nordmenn har bestilt reise til utlandet i sommar, syner ei undersøking frå Virke Reise. Endå fleire, 78 prosent, seier dei planlegg ferie i sommar, anten på hytte, camping eller til utlandet.

 • Utstyrer leiebiler med informasjon

  «Ha fokus på veien selv om naturen rundt er fantastisk» og «Kjør ut av veibanen hvis du skal stoppe» er blant rådene i informasjonsbrosjyren, sammen med refleksvester, som leiebilene i Lofoten nå utstyres med. – Rådene i brosjyren er kanskje åpenbare for oss nordmenn, men ikke alle er vant med å ferdes på smale veier, sier prosjektleder Jørn Simonsen i Statens Vegvesen.

  Jørn Simonsen
  Foto: John Inge Johansen / NRK
 • Cruiseskip til Mo i 2020

  Etter mye jobb kan endelig Mo i Rana bli cruisehavn. Rana Blad skriver at Mo i Rana havn har fått bekreftet de to første cruiseanløpene til Mo. Båten vil komme inn til Mo to ganger sommeren 2020, i juni og juli. Opp mot 1000 turister vil gå i land på en dag, ifølge avisa.

 • Færre reiser til Nord-Norge

  Utenlandstrafikken til Nord-Norge i juni økte med seks prosent sammenlignet med juni i fjor. Samtidig er det en nedgang i innenlandstrafikken nordover. Regiondirektør i NHO tror værforskjellen mellom nord og sør denne sommeren, er en vesentlig årsak.

 • Drømmesommer for reiselivet i vest

  Reiselivsaktører på Vestlandet sliter med å finne superlativer som kan beskrive årets turisstsesong. Ifølge en rekke reiselivsaktører i regionen er forårets sommerrekorder knust.

 • – Har stor effekt for reiselivet

  Styreleder i NHO Reiseliv, Arne Kjell Nyheim, mener «Monsen minutt for minutt» har stor effekt for utvikling av reiselivet i Nord-Norge. – Det er alltid en kamp om å få tak i nye gjester, dette er en mulighet for at folk blir «trigget» til å komme nordover, sier han. Nyheim sier serien legger til rette for at reiselivet kan skape flere produkter og aktiviteter for besøkende. Han tror også mange ser på landsdelen med andre øyne etter å ha fulgt med turgåerne.

  Arne Kjell Nyheim
  Foto: Privat

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no