Cruiseskipet Costa Magica i Flåm
Foto: Merete Husmo Høidal / NRK

Reiseliv

Oppsummert

58 prosent av nordmenn har bestilt reise til utlandet i sommar, syner ei undersøking frå Virke Reise. Endå fleire, 78 prosent, seier dei planlegg ferie i sommar, anten på hytte, camping eller til utlandet.

 • Nordfjord er staden å slappe av

  Nordfjord har kome på ei liste over 14 plassar i verda som høver seg om du søkjer fred og ro. På lista er deriblant Den blå lagune på Island og Provence i Frankrike lista opp av nettsida Travel Leisure. Dei trekk fram Nordfjord for nærleiken til naturen og storslått utsikt.

  Nordfjord
  Foto: Nordfjord folkehøgskule
 • Trysil vant gjev pris

  Trysil er kåret til «Årets reiselivsmarkedsfører» i Norge. Det ble de i går kveld da reiselivsbransjens beste markedsførere ble hedret under den såkalte HSMAI Awards på Fornebu. Destinasjon Trysil vant også to gull og en hederlig omtale.

  Destinasjon Trysil vant flere priser på Fornebu torsdag kveld
  Foto: Destinasjon Trysil
 • Stadig flere sikteskiver

  Det blir montert stadig flere sikteskiver på fjelltopper i Norge, blant annet på Olavshovda (bildet). Dette er runde stålplater med piler som viser retning til fjelltopper i området. I Innlandet er det nå 70 av dem, og i hele Norge er det 160 totalt.

  Montering av sikteskive på Olavshovda.
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • DNT: Enkle ferier mer populært

  Stadig flere nordmenn setter pris på turer i fjellet, og andre ferierformer med mindre klimaavtrykk, ifølge Den norske turistforening. I en undersøkelse svarer 59 prosent at de vil bruke mer tid på friluftsaktiviteter i 2020, skriver NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no