Cruiseskipet Costa Magica i Flåm
Foto: Merete Husmo Høidal / NRK

Reiseliv

Oppsummert

58 prosent av nordmenn har bestilt reise til utlandet i sommar, syner ei undersøking frå Virke Reise. Endå fleire, 78 prosent, seier dei planlegg ferie i sommar, anten på hytte, camping eller til utlandet.

 • Øker i nord – resten står stille

  Overnattingsbedriftene i Nord-Norge har hatt en økning på fire prosent fra oktober i fjor, mens resten av landet har hatt uendret vekst, viser tall fra SSB. – Det kan ha mye å gjøre med vinterturismen, tror direktør i Nordnorsk Reiseliv, Trond Øverås.

  Nordlys
  Foto: Knut-Sverre Horn
 • Får største lerretet i Europa

  Bremuseet i Fjærland får det største filmlerretet i Europa, skriv Sogn Avis. Lerretet er 21,5 meter langt og 4,2 meter høgt. Selskapet Falkeblikk er i ferd med å spele inn den nye panoramafilmen som skal synast for turistane på det store lerretet. Filmen kostar over 10 millionar kroner å produsere.

  Norsk Bremuseum
  Foto: Kjell Arvid Stølen / NRK
 • Bergen vil bremse cruise-køen

  Cruisehavna i Bergen er landets travleste. I dag skal Bergen bystyre derfor avgjøre om de vil sette et tak på hvor mange cruiseskip som daglig får komme til byen. Forslaget innebærer en grense på maksimalt 8000 passasjerer, eller tre skip per dag.

 • Kontrollerer nordlysturismen

  Statens vegvesen vil ha økt kontroll av dem som frakter turister rundt på nordlysturer. – Ikke alle har riktige tillatelser på plass, og nå intensiveres kontrollene sier leder for trafikant og kjøretøy- avdelinga i Statens vegvesen, Jørn Simonsen.

 • Utstyrer leiebiler med informasjon

  «Ha fokus på veien selv om naturen rundt er fantastisk» og «Kjør ut av veibanen hvis du skal stoppe» er blant rådene i informasjonsbrosjyren, sammen med refleksvester, som leiebilene i Lofoten nå utstyres med. – Rådene i brosjyren er kanskje åpenbare for oss nordmenn, men ikke alle er vant med å ferdes på smale veier, sier prosjektleder Jørn Simonsen i Statens Vegvesen.

  Jørn Simonsen
  Foto: John Inge Johansen / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no