NRK Meny
Cruiseskipet Costa Magica i Flåm
Foto: Merete Husmo Høidal / NRK

Reiseliv

Oppsummert

58 prosent av nordmenn har bestilt reise til utlandet i sommar, syner ei undersøking frå Virke Reise. Endå fleire, 78 prosent, seier dei planlegg ferie i sommar, anten på hytte, camping eller til utlandet.

 • Færre reiser til Nord-Norge

  Utenlandstrafikken til Nord-Norge i juni økte med seks prosent sammenlignet med juni i fjor. Samtidig er det en nedgang i innenlandstrafikken nordover. Regiondirektør i NHO tror værforskjellen mellom nord og sør denne sommeren, er en vesentlig årsak.

 • Drømmesommer for reiselivet i vest

  Reiselivsaktører på Vestlandet sliter med å finne superlativer som kan beskrive årets turisstsesong. Ifølge en rekke reiselivsaktører i regionen er forårets sommerrekorder knust.

 • – Har stor effekt for reiselivet

  Styreleder i NHO Reiseliv, Arne Kjell Nyheim, mener «Monsen minutt for minutt» har stor effekt for utvikling av reiselivet i Nord-Norge. – Det er alltid en kamp om å få tak i nye gjester, dette er en mulighet for at folk blir «trigget» til å komme nordover, sier han. Nyheim sier serien legger til rette for at reiselivet kan skape flere produkter og aktiviteter for besøkende. Han tror også mange ser på landsdelen med andre øyne etter å ha fulgt med turgåerne.

  Arne Kjell Nyheim
  Foto: Privat
 • Rekordmange trosser advarslene

  Verken advarsler eller fareskilt stanser folk fra å bestige turistmålet Reinebringen i Moskenes. Hittil i år, åtte uker inn i sesongen, har 9365 personer trosset kommunens advarsler om å ta seg opp det bratte fjellpartiet i Lofoten, opplyser kommunen til NRK.

  Fotomontasje Reinebringen og advarsel-skilt
  Foto: SVERRE HJØRNEVIK / TOMMY JOHANSEN
 • Avviser turistproblem i Norge

  Det ser ut til å gå mot en rekordsommer for femte år på rad for turistnæringen, ifølge direktør Audun Pettersen i Innovasjon Norge og Merete Habberstad i NHO Reiseliv. Norge har mer enn nok kapasitet, sier Pettersen til Dagens Næringsliv.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no