Hopp til innhold
Hauklandsstranda i Lofoten
Foto: Ola Weel Skram / NRK

Reiseliv

Oppsummert

Koronapandemien har ført til store endringer i folks reise- og feriemønster. Svært få nordmenn regner med å reise til utlandet på ferie i sommer. Etter at reiserestriksjonene ble lettet, har flere bestilt utenlandsferie i høst og til vinteren.

 • Reiselivet er glade for streikeløsning

  Reiselivet i Lofoten er glade for at flystreiken i Widerøe nå ser ut til å være over. De siste ukene og dagene har de slitt med turister som verken kommer seg til eller fra Lofoten, forteller daglig leder i Destinasjon Lofoten, Line Renate Samuelsen.

  – Senest på søndag møtte jeg en gjeng som ikke visste om de måtte sove under åpen himmel. De kom se ingen vei. Flyene var for dyre for feriebudsjettet deres, sier Samuelsen.

  – Men jeg tror folk har prøvd så godt de kan for å prøve å få folk videre.

  Samuelsen forteller også at de har fått en del avbestillinger. Først og fremst gjelder det turister som helst reiser med fly. Nå håper de at løsningen på Widerøe-streiken vil sørge for at disse kommer tilbake igjen.

  – Vi går jo inn i en høysesong som gjør at vi trenger å få gjestene hit.

  Reine
  Foto: Vidar Nordli-Mathisen / Unsplash
 • Tekniske problem løyst på Gardermoen

  Problem med ei røntgenmaskin som skannar bagasjen på Oslo lufthamn fredag morgon, gjorde at det blei kø på flyplassen. Nokre reisande mista flyet, medan andre måtte reise utan bagasje, som blir ettersendt.

  Kommunikasjonssjef Harald Kvam seier til NTB at problemet blei løyst 05.30, men at det blei litt kø utover morgonen. I 8-tida flyt trafikken fint, seier han.

 • Avinor fryktar ikkje flyplasskaos i Noreg

  Det har vore kaos ved fleire flyplassar i Europa, der to av tre flyplassar ventar meir forseinkingar enn vanleg, skriv VG. Men Avinor er ikkje uroa for at dette skal spreie seg til norske flyplassar. Dei har auka bemanninga der det er behov. Dei peikar også på at norske flyplasstilsette blei permitterte under pandemien, medan dei i andre land mista jobben og no må bli erstatta.

 • Et hav med reiselystne sørlendinger

  Reisebyråene på Sørlandet opplever stor pågang. To år med pandemi har trigget reiselysten. I følge Berg-Hansen reisebyrå selges de aller fleste billetter til ulike destinasjoner syd i Europa denne sommerferien.

 • Cruiseskip nekta kaiplass – Vurderer søksmål

  Cruiseskipet Hamburg hadde strak kurs mot Bergen tysdag denne veka. Men der låg det allereie fleire andre skip, og skipet vart nekta anløp. No vurderer selskapet Nordic Gatway AS rettslege steg mot Bergen Havn AS, skriv Bergens Tidende. Dei meiner at alle hamnar er pliktige å ta i mot skip som vil gå til kai. Bergen Havn på si sida viser til vedtak i bystyret, som har vedteke at maks fire cruiseskip kan liggja samstundes i byen. Og eitt av dei skal liggja på landstraum. Tysdag låg det tre cruiseskip i Bergen, ingen av dei på landstraum. Hamburg har heller ikkje moglegheit til å liggja på landstraum.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no