Cruiseskipet Costa Magica i Flåm
Foto: Merete Husmo Høidal / NRK

Reiseliv

Oppsummert

58 prosent av nordmenn har bestilt reise til utlandet i sommar, syner ei undersøking frå Virke Reise. Endå fleire, 78 prosent, seier dei planlegg ferie i sommar, anten på hytte, camping eller til utlandet.

 • Ros til Nermo og Clarion Collection

  To hoteller i Innlandet er blant de 25 beste i Norge, ifølge leserne av Nettavisen Reisetips. Nermo Hotell i Øyer og Clarion Collection Hotel Hammer i Lillehammer er de to som nådde opp i vårt distrikt. 2000 lesere svarte på spørreundersøkelsen.

 • Kjøper Refsnes Gods

  Molde-selskapet Classic Norway kjøper det fasjonable Hotell Refsnes Gods i Moss. Med Refsnes Gods eig no Classic Norway 19 hotell med ein årleg omsetnad på 400 millionar kroner. Målet for selskapet var å auke omsetnaden til ein halv milliard i 2020, og selskapet reknar no med at omsetnaden blir større enn dette. Dei tidlegare eigarane i Refsnes Gods går inn som deleigarar i Classic Norway saman med familien Berg i Molde, opplyser styreleiar Erik Berg i ei pressemelding.

  Refsnes Gods
  Foto: Classic Norway
 • 80 norske utstillere i Berlin

  80 reiselivsbedrifter fra regionene Nord-Norge, Fjell-Norge og Trøndelag skal representere Norge på den store reiselivsmessa Grüne Woche som åpner i Berlin 18. januar. Det er ventet at 400.000 besøkende kan få en smak av norsk mat og natur.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no