Hopp til innhold
Emiliano Sala
Foto: Loic Venance / AFP

Fly med Emiliano Sala styrtet

Oppsummert

Et småfly med den argentinske fotballspilleren Emiliano Sala om bord forsvant over den engelske kanal 21. januar da Sala var på vei til sin nye klubb Cardiff.

  • Cardiff krever én milliard fra Nantes i dyster overgangssak: – Absurd

    Fotballklubben Cardiff vil ha 100 millioner euro av Nantes i kompensasjon etter at Emiliano Sala døde under flyturen i forbindelse med overgangen til Cardiff tilbake i 2019.

    Oppstyret i etterkant av dødsfallet til Sala virker ikke ha en ende. Etter flere år med rettslig krangel, ble Cardiff i januar beordret til å betale seks millioner euro (69 millioner kroner) til Nantes som første del av overgangssummen på totalt 17 millioner euro, som tilsvarer 196 millioner kroner.

    Krangelen handler i stor del om at Cardiff mener at overgangen aldri ble sluttført før småflyet som Sala satt i styrtet i den engelske kanal på vei til Wales fra Nantes i januar 2019. Både Sala og piloten David Ibbotson døde, og i ettertid ble mannen som organiserte flygingen som endte med styrten dømt til 18 måneders fengsel.

    To dager før signerte Sala kontrakten som retten har ment gjorde ham til Cardiff-spiller. Han skulle trene med klubben den påfølgende dagen.

    Mandag opplyser Nantes' advokater at Cardiff har saksøkt dem for 100 millioner euro (1,1 milliarder kroner). Den walisiske klubben mener de skal ha kompensasjon for at Sala aldri spilte for Cardiff. En høring er planlagt til 22. juni.

    – Etter å ha blitt avvist av Fifa, Cas og den sveitsiske føderale domstolen, åpner Cardiff en ny, absurd sak, sier Nantes' advokater Jerome Marsaudon og Louis-Marie Absil.

    Advokatene sier videre at de er «veldig sikre» på at retten avviser Cardiffs krav og at de ønsker at Nantes skal kompenseres for «skadene som disse fornærmende prosedyrene har forårsaket over fire år».

    Soccer FIFA Sala Claim
    Foto: Thibalt Camus / AP
  • Klager Sala-saken inn for CAS

    Cardiff anker FIFAs beslutning om at klubben må betale deler av overgangssummen for avdøde Emiliano Sala. Saken havner nå i CAS. Den argentinske fotballspilleren døde i en flyulykke i januar da han var på vei for å fullføre overgangen til Cardiff.

    Soccer FIFA Sala Claim
    Foto: Thibalt Camus / AP
  • Sala identifisert etter flyulykke

    Det var den argentinske fotballspilleren Emiliano Sala som i går ble hentet opp fra vraket av et småfly i den engelske kanal, melder Sky News. Flyet med Sala om bord forsvant for nær tre uker siden da han var på vei til sin nye klubb i Cardiff.

  • Lik hentet opp fra ulykkesfly

    Den britiske flyhavarikommisjonen opplyser at et lik er hentet opp fra småflyet som styrtet i den engelske kanal for to uker siden, melder Sky News. Det er ikke klart om det er Cardiff-spilleren Emiliano Sala eller piloten som er hentet opp.

    Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no