Sparkesykler
Foto: Nina Didriksen

Elsparkesykler

Oppsummert

Tusenvis av elsparkesykler er utplassert i norske byer det siste året, og mange steder har det ført til strid og ulykker. Blinde og svaksynte klager over at de snubler over henslengte sykler. Legevaktene melder om en stor økning i antall ulykker.

 • Økning i ulykker med elsparkesykler

  Tall fra Oslo skadelegevakt viser at 235 personer ble behandlet for elsparkesykkelskader i august, skriver Aftenposten. I snitt er utgjør det 7,7 skader pr. døgn. Det er nesten en dobling sammenlignet med august i fjor.

 • Voi lanserer reaksjonstest

  Elsparkesykkelaktøren Voi vil redusere fyllekjøring, skriver Aftenposten. Derfor har de lansert et spill i appen sin. Spillet tester reaksjonsevnen og må gjennomføres for å kunne låse opp sparkesyklene.

 • Politiet sier ja til Ryde

  Politiet sier ja til en utvidelse fra 500 til 1000 elsparkesykler fra selskapet Ryde i Bergen, skriver BT. – Årsaken til doblingen er enorm etterspørsel og et ønske om å kunne utvide utenfor Bergen sentrum, sier daglig leder Espen Rønneberg til NRK.

  Grønne elsparkesykler ligger hulter i bulter på gaten i Bergen
  Foto: Per Vidar Raunholm / NRK
 • Ønsker gateleige for elsparkesyklar

  Bergen kommune ønsker å regulere bruken av elsparkesyklar ved å lønne eller straffe aktørane ut ifrå data om kvar ein parkerer, ifølgje BA. Onsdag møtte kommunen selskapet Ryde for å diskutere korleis ein skal bruke elsparkesyklane utan at det går utover anna ferdsel.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no