Hopp til innhold
Elfly

Elfly

Oppsummert

Flyselskapet Widerøe skal samarbeide med den brasilianske flyprodusenten Embraer om å utvikle nye elektrisk drevne fly.

 • Vil opprette ruter med elektriske fly mellom Finnland og Norge

  Et prøveprosjekt med utgangspunkt i Enontekiö Airport, nord-vest i Finland, skal undersøke muligheten for å bruke elektriske fly for å fly mellom flyplasser i Lappland. Ifølge kartmateriale i planene skal de også fly til Mo i Rana, Alta og Tromsø. Det skriver Rana Blad.

 • Widerøe samarbeider om el-fly

  Flyselskapet Widerøe skal samarbeide med den brasilianske flyprodusenten Embraer om å utvikle nye elektrisk drevne fly. Det opplyser selskapene under en pressekonferanse på klimatoppmøtet i Glasgow.

  De nye flyene skal være i stand til å lande og ta av vertikalt, såkalt electric vertical take-off and landing aircraft (eVtol). Flyene vil ikke trenge lange rullebaner og vil dermed kunne fly fra sentrum av en by til sentrum i en annen by. Embraer er i dag den tredjestørste sivile flyprodusenten i verden etter Airbus og Boeing.

  Widerøe Zero
  Foto: Widerøe
 • Elfly fra Bergen til Stavanger

  En elfly-rute mellom de to byene er fornuftig i 2026, fastslår Transportøkonomisk institutt i en fersk rapport. Videre poengteres det at strekningen er økonomisk bærekraftig. Dette kan bli verdens første kommersielle elfly-rute, skriver Aftenbladet/E24.

 • Kjøper Noregs andre elfly

  Avinor og Norges Luftsportforbund kjøper nytt elfly, skriv dei i ei pressemelding. Det blir det andre elflyet i Noreg. Det første elflyet måtte naudlande under ei demoflyging i 2019. Det nye flyet blir Pipistrel sin nye modell Velis Electro 600.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no