Elfly

Elfly

 • Kjøper Noregs andre elfly

  Avinor og Norges Luftsportforbund kjøper nytt elfly, skriv dei i ei pressemelding. Det blir det andre elflyet i Noreg. Det første elflyet måtte naudlande under ei demoflyging i 2019. Det nye flyet blir Pipistrel sin nye modell Velis Electro 600.

 • Elfly på Vestlandet innen 2023

  Strekningen Stavanger–Bergen kan få verdens første kommersielle elfly-rute i 2023, skriver Stavanger Aftenblad. Prosjektet er et samarbeid mellom Avinor, Sparebanken Vest, Berg-Hansen, Aircontact Group og Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

 • El-fly på Torp

  Pilot Flight Academy satser på å bli verdens første flyskole som tilbyr helelektrisk pilotutdanning. Det skriver Telen. Flyskolen, som har avdelinger på Torp og Notodden, faser ut bensinfly, kjøper 10 elfly og investerer 35 millioner kroner i prosjektet.

 • Tror elfly vil ta av

  Det vil bli flere flyavganger, men med mindre fly på Kjevik i framtiden. Det sier lufthavnsjef Arne Johan Johnsen i anledning flyplassens 80-årsjubileum. Han forventer en rask utvikling med elektriske fly i løpet av fem til ti år.

 • Ønsker elfly på kortbanenettet

  Widerøe frykter for kortbanenettet i Norge, dersom regjeringa ikke tar større ansvar for å legge til rette for nullutslippsfly. Statssekretær Allan Ellingsen i Samferdelsedepartementet sier de tar dette på alvor. – Kortbanenettet i nord og vest er ideelt for testing av elektrifisering av kortbanenettet, sier Ellingsen.

  Allan Ellingsen
  Foto: Therese Bergersen / NRK
Avinor mener Norge vil bli et foregangsland for elektriske fly. De spår at den første kommersielle el-flytrafikken vil komme innen 5 - 6 år, og i dag viste de frem det eneste av sitt slag her til lands i Arendal.

Kjos om elfly-satsing: – Gi heller pengane til Unicef

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no