Helsearbeidere fjerne et menneske som har mistet livet av ebola i Duwala-markedet i Monrovia
Foto: STRINGER / Reuters

Ebola-epidemien

Oppsummert

Ebolaepidemien i årene 2013-2015 livet av 11.300 mennesker i de tre vestafrikanske landene Guinea, Sierra Leone og Liberia. Etter at det store utbruddet var over, er det registrert flere sporadiske tilfeller av smitte.

 • Malmö-pasient ikke smittet av ebola

  Prøvesvar viser at en person som er innlagt på sykehus i Malmö, ikke er smittet av blødningsfeberen ebola. Grunnen til mistanken var at pasienten hadde vært i utlandet og deretter søkte legehjelp på grunn av høy feber.

 • Frykter ebola-tilfelle i Sverige

  Skåne universitetssykehus undersøker et antatt tilfelle av ebola, melder Aftonbladet. Den syke personen har nylig vært i et ebola-rammet område. Vedkommende ble lagt inn på sykehus i går, og legene mistenkte umiddelbart ebolasmitte.

 • Vil ikkje gi info om ebola

  Tanzania vil ikkje gi Verdas helseorganisasjon detaljert informasjon om mogleg ebolasmitte. WHO har fleire gongar bede om å få testresultat, etterforskingsnotat og anna informasjon frå helsestyresmaktene i Tanzania, utan å få svar, ifølgje Reuters.

 • 2000 har dødd av ebola i Kongo

  Ebolautbruddet i Kongo har så langt krevd over 2000 menneskeliv, ifølge helsemyndigheter. Siden august i fjor, da det siste utbruddet av den dødelige sykdommen startet, har antall smittetilfeller passert 3000, heter det fra Verdens helseorganisasjon-

 • Lovende Ebola-medisin

  Et medisinsk gjennombrudd viser at to nye medisiner kan gi håp om å stanse ebola-epidemien i Kongo. Dødelighetsraten falt til rundt 30 prosent i forsøkene. Over 1.800 mennesker har dødd av ebola i Kongo siden utbruddet startet i august i fjor.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no