Helsearbeidere fjerne et menneske som har mistet livet av ebola i Duwala-markedet i Monrovia
Foto: STRINGER / Reuters

Ebola-epidemien

Oppsummert

Ebolaepidemien i årene 2013-2015 livet av 11.300 mennesker i de tre vestafrikanske landene Guinea, Sierra Leone og Liberia. Etter at det store utbruddet var over, er det registrert flere sporadiske tilfeller av smitte.

 • Treåring død av ebola i Kongo

  Fem måneder etter at det forrige ebolautbruddet i Kongo ble erklært som over, ble det første tilfellet registrert hos en treåring. Han døde på sykehus. – Saken omhandler en tre år gammel gutt som ble sykehusinnlagt og døde 6. oktober, heter det i en uttalelse fra helsedepartementet. Tilfellet var i Beni i provinsen Nord-Kivu. Det arbeides med å spore og overvåke rundt 100 personer som var i kontakt med gutten. I tillegg må rommene gutten har oppholdt seg i, renses.

  – Takket være erfaringene vi har tilegnet oss i å håndtere ebolaviruset gjennom tidligere epidemier, er vi trygge på at vi vil få kontroll på dette så fort som mulig, heter det i uttalelsen.

 • Nye medisiner mot ebola

  Under en seremoni i Kongos hovedstad Kinshasa fredag sa professor i virologi Jacques Muyembe (79) at nye vaksiner og medisiner har brakt ebolaviruset under kontroll. Muyembe oppdaget viruset for over 40 år siden. Seremonien markerte at en ny medisinsk behandling, Ebanga, er ute på markedet. Medisinen ble godkjent av USAs legemiddelverk FDA i desember i fjor.

 • Ebola-utbrot over

  Utbrotet av ebola i Guinea er erklært over, skriv Reuters. Landet har kjempa mot viruset i fire månader. 12 menneske døydde av viruset og 16 vart smitta, seier Verdas helseorganisasjon (WHO).

  Dette er den andre gongen Guinea har hatt utbrot av sjukdommen.

 • Stanset ebolautbrudd

  Verdens helseorganisasjon forventer at Guinea på lørdag kan annonsere at de er helt kvitt ebolaviruset. Det skriver Reuters.

  Utbruddet varte i fire måneder.

 • FN-hjelp til Guinea

  Det første FN-flyet med eksperter og medisinsk utstyr har landet Nzerekore i Guinea, der et nytt utbrudd av den dødelige blødersykdommen ebola krever liv.

  Fem mennesker er til nå døde av sykdommen i Guinea, melder AFP/NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no