Ugandas president Yoweri Museveni
Foto: Sumy Sadurni / AFP

Uganda

Oppsummert

Torsdag 14. januar er det valg i Uganda. President Yoweri Museveni søker en sjette periode. Musevenis fremste utfordrer er den populære sangeren og politikerne kjent som Bobi Wine .

 • Fikk falske koronavaksiner i Uganda

  Minst 800 personer i Uganda har fått falske koronavaksiner. Noen av vaksinene inneholdt vann. De falske vaksinedosene ble satt i mai og juni mens en dødelig virusbølge herjet i det østafrikanske landet, med rundt 1700 nye daglige smittetilfeller.

 • Sju drept mellom Uganda og Kongo

  Sju personer ble drept i sammenstøt mellom regjeringsstyrker og væpnede menn på grensen mellom Uganda og Kongo, ifølge det ugandiske forsvarsdepartementet. Rundt 20 menn som var utkledd som skogsarbeidere, gikk fredag til angrep på regjeringssoldater nær grensen til Kongo i nordvestlige Uganda, ifølge en talsperson for forsvarsdepartementet.

 • Søker etter savna OL-utøver i Japan

  En vektløfter fra Uganda har forsvunnet i Japan, kort tid før OL starter. Ifølge en talsmann for myndighetene har politiet startet en leteaksjon, melder Reuters.

  Mannen ble meldt savnet etter at han ikke møtte opp til en obligatorisk koronatest, ifølge Tv-kanalen NHK.

 • Ugandas samferdselsminister skutt

  Samferdselsministeren i Uganda er blitt skutt og såret på åpen gate i Kampala, melder myndighetene i landet. Datteren og livvakten ble drept på stedet.

  Ministeren, general Edward Katumba Wamala, ligger nå på sykehuset med skuddskader.

  En talsmann for myndighetene sier at det er mulig det var et drapsforsøk begått av kriminelle, men at etterforskere ikke har etablert noe motiv ennå.

 • 32 døde i trafikkulykke i Uganda

  32 personer mistet livet i en trafikkulykke der fem kjøretøy var involvert i Uganda tirsdag, opplyser Røde Kors. Fem overlevende ble fraktet til sykehus. Ulykken skjedde på en vei mellom Kasese og Hima, nær grensen til Kongo.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no