Drone til søk- og redningsoppdrag
Foto: Rick Bowmer / AP

Droner

Oppsummert

Regjeringen har vedtatt nye regler for fotografering fra lufta. Forskriften liberaliserer dagens strenge regler om dronebruk samtidig som den ivaretar hensynet til nasjonalesikkerhet. Forbudet innsnevres til fastsatte soner.

 • Nulltoleranse for droner

  Dersom du bryter flyforbudet for droner ved noen av landets flyplasser, risikerer du tiltale. Oslo, Agder, Sørøst og Sørvest politidistrikter har utarbeidet et nytt bøtedirektiv for brudd på dronereglementet, skriver Stavanger Aftenblad.

 • Innfører droneforbud

  I forbindelse med søket etter savnede Truls Henrik Johansen vil det bli droneforbud i området Børøyfjorden–Svinøysundet utenfor Øksnes i Vesterålen. Det skriver politiet i ei pressemelding. All rutebåttrafikk til og fra Myre legges om nordsiden av Skogsøya, og politiet oppfordrer all småbåttrafikk i området om å ikke komme for nært der søkene pågår,

 • Advarer mot bruk av droner

  Sist fredag hindret en drone luftambulansen i å ta av etter å ha bistått i en trafikkulykke på E6 på Dovrefjell.Helikopeteret ble stående på bakken inntil dronen hadde landet. Nå advarer politiet mot bruk av drone på skadesteder.

 • Frykter droneforbud

  Fotografer frykter droneforbud i Oslo, og ber om unntak for redaksjonell virksomhet, ifølge Journalisten. Fra Liertoppen senter til Rotnes i Nittedal og Sørum, foreslås det at politiet på kort varsel skal kunne gi et midlertidig forbud mot droner.

Luftfartstilsynet frykter ulykker i forbindelse med dronelek, og foreslår forbudsskilt nær turistattraksjoner. Samtidig går salget av droner som aldri før.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no