Dette skjedde natt til 20. mars

•137 husdyr reddet ut av sammenrast bygning
•Xi Jinping: Kun sosialisme kan redde Kina
•Sør-Korea og USA varsler felles militærøvelse

Dette skjedde i natt – 20. mars 2018
Foto: LARS ERIK SKREFSRUD/WILFREDO LEE/LEE JIN-MAN / NRK/AP

137 husdyr reddet ut av sammenrast bygning
En driftsbygning full av storfe kollapset i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag kveld. Fjøset skal ha inneholdt over 150 dyr.

Totalt 137 dyr var reddet ut da redningsarbeidet ble avsluttet ved midnatt, melder Innlandet politidistrikt på Twitter.

Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Flere dyr har omkommet og flere er blitt avlivet.

Fjøs kollapset i Åsmarka

RINGSAKER: Taket på et fjøs i Åsmarka kollapset mandag kveld. Redningsarbeidet fortsatte til langt på natt.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Xi Jinping: Kun sosialisme kan redde Kina
Kinas president Xi Jinping forsikret om kommunistpartiets grep om landet og slo fast at «kun sosialisme kan redde Kina», da han talte til folkekongressen i Beijing.

Xi ble lørdag enstemmig valgt til president for en ny femårsperiode av det kinesiske parlamentet, og tirsdag holdt han den avsluttende talen for kongressen.

Xi Jinping

Kinas president Xi Jinping.

Foto: Ng Han Guan / AP

Sør-Korea og USA varsler felles militærøvelse
Sør-Korea og USA planlegger å holde en felles militærøvelse 1. april, som ble satt på vent på grunn av vinter-OL i Pyeongchang.

Det opplyser begge lands forsvarsdepartement. Øvelsen vil være på lik størrelse som fjorårets, til tross for de diplomatiske forhandlingene mellom USA og Nord-Korea. Det har lenge vært spekulert i om øvelsen ville bli mindre som følge av forhandlingene.

OL i Sør-Korea, Pyeongchang

MILITÆRØVELSE: Sør-Korea og USA planlegger å holde en felles militærøvelse 1. april. Øvelsen ble satt på vent på grunn av vinter-OL i Pyeongchang.

Foto: Pawel Kopczynski / Reuters

– Våre kombinerte øvelser er forsvarsbasert, og det er ingen grunn til at Nord-Korea skal se på det som en provokasjon, heter det i en uttalelse fra Pentagon, som også la til at Nord-Korea er informert om datoer og detaljer for øvelsen.

Øvelsene Key Resolve og Foal Eagle holdes hver vår, og blir vanligvis møtt med raseri fra Nord-Korea, som mener nabolandet og USA øver seg på invasjon.

Florida-skytterens bror arrestert
Broren til 19-åringen som er siktet for skoleskytingen ved en videregående skole i Parkland Florida, er arrestert for å ha oppholdt seg ved den samme skolen, skriver NTB.

18 år gamle Zachary Cruz ble mandag arrestert for å ha oppholdt seg på skolens område, opplyser politiet i Broward County.

Broren til skoleskytteren ble observert på et skateboard via et overvåkingskamera på skolens område, til tross for at han har fått beskjed fra skolen om å holde seg unna området, opplyser politiet.

Broren til skoleskytteren ble observert på et skateboard via et overvåkingskamera på skolens område.

ARRESTERT: Broren til skoleskytteren ble observert på et skateboard via et overvåkingskamera på skolens område.

Foto: Wilfredo Lee / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no