Hopp til innhold

Flere drept i skyting på skole i Florida

Politiet i Florida bekrefter at minst 17 mennesker er drept i skoleskytingen i Florida. Skoleskytingen er dermed den dødeligste siden massakren på Sandy Hook i 2012.

OBS: NRK advarer mot sterke inntrykk i denne videoen. En video fra Snapchat skal vise hvordan elever ligger på gulvet mens man hører høyre, gjentakende skudd og skriking. Flere er drept etter en skoleskyting i Florida onsdag.

OBS! NRK ADVARER MOT STERKE INNTRYKK: Elever gjemmer seg mens skytingen pågår utenfor klasserommet.

– Jeg beklager å måtte si at minst 17 mennesker har mistet livet, sa sheriff Scott Israel da han møtte pressen i natt. Han bekrefter at ofrene er både voksne og elever.

Han bekrefter at de har pågrepet 19 år gamle Nikolas Cruz. Israel sier politiet er sikre på at de har tatt rett mann. Cruz skal tidligere ha vært elev ved skolen. Politiet sier han ble utvist av disiplinære årsaker, men at de ikke kjenner detaljene.

Flere er drept under en skyting på en videregående skole i Parkland i Florida. Skytteren skal være pågrepet.

En mistenkt er pågrepet av politiet.

19-åringen skal ha brukt en halvautomatisk rifle av typen AR-15. Senator Bill Nelseon sier til CNN at gjerningsmannen hadde på seg en gassmaske og at han hadde røykgranater.

En polititalskvinne opplyste tidligere onsdag at de hadde rykket ut til Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland, nord for Fort Lauderdale, etter meldinger om skyting.

Laster Twitter-innhold
SWAT and police are seen in Coral Springs, Florida

Store politistyrker er på plass ved skolen i Parkland i Florida.

Foto: Social Media / Reuters

Startet ved slutten av skoledagen

Politiet i nærliggende Coral Springs oppfordret lærere og elever som befinner seg i bygget til å «barrikadere dørene og bli inne fram til politiet kommer».

Laster Twitter-innhold

CNN skriver at skytingen startet mot slutten av skoledagen. Skolen har rundt 3000 elever.

Students are evacuated from Marjory Stoneman Douglas High School during a shooting incident in Parkland

Elever evakueres fra Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland.

Foto: Handout / Reuters

En elev sier til WSVN at de først trodde det var en brannøvelse, ettersom de hadde hatt en tidligere på dagen.

– Vi trodde det var det, så ingen var nervøse, men så begynte folk å spre at det var skudd og ikke noe annet, sier eleven.

Flere personer som skriver at de er elever ved skolen, har lagt ut bilder på sosiale medier av at de sitter inne i klasserom med barrikaderte dører.

Dødeligste siden Sandy Hook-massakren

Ifølge organisasjonen Everytown, som jobber for strengere våpenlover, har det vært minst 283 skoleskytinger i USA siden 2013.

Det har vært hele 17 hendelser med skyting på skoler i USA så langt i år, ifølge organisasjonen. Skoleskytingen i Parkland onsdag er den dødeligste siden skolemassakren på Sandy Hook Elementary School l i Newtown i Connecticut i desember 2012.

Den gangen ble 20 skolebarn og seks ansatte ved skolen drept.

En jente som var tilstede på skolen da skytingen startet i Florida, forteller at flere elever tok opp mobilen og snapchattet, fordi de trodde det var en øvelse.

En jente som var til stede på skolen da skytingen startet i Florida, forteller at flere elever tok opp mobilen og snapchattet, fordi de trodde det var en øvelse.

Trump informert

Det hvite hus opplyser at president Donald Trump er informert om skoleskytingen i Florida og at situasjonen overvåkes.

Laster Twitter-innhold

Florida-guvernør Rick Scott skriver på Twitter at han har snakket med den lokale sheriffen og at de mottar jevnlige statusoppdateringer.

SISTE NYTT

Siste nytt