Hopp til innhold

Dengue-feber

Oppsummert

Denguefeber er en virussykdom som finnes i tropiske strøk. I dag dør rundt 40.000 mennesker hvert år av dengue.

  • Peru slår dengue-alarm

    Peru har erklært helsekrise i de fleste av landets provinser mens denguefeber sprer seg i varmere vær enn normalt for årstiden. Over 31.000 er smittet.

    Helsedepartementet sier tallet på smittede i årets sju første uker er dobbelt så høyt som på samme tid i fjor, skriver NTB.

  • Mange døde av denguefeber i Bangladesh

    Nesten 500 menneske er døde av sjukdommen denguefeber i Bangladesh så langt i år. Det er registrert over hundre tusen sjukdomstilfelle. Dette er rekordhøgt. I fjor var det 281 som miste livet av sjukdommen i landet, som på det tidspunktet var ein rekord. Denguefeber er ein virussjukdom som blir spreidd av mygg. Symptoma liknar på influensa, men sjukdommen kan i enkelte tilfelle vere dødeleg.

  • Advarer om økt fare for denguefeber

    FNs klimapanelet advarer om at klimaendinger vil føre til at flere mennesker står i fare for denguefeber.

    For eksempelvis vil global oppvarming på 2,6 grader utsette 2,25 milliarder flere mennesker for denguefeber fra mygg enn i dag.

    Denguefeber er en virussykdom som finnes i tropiske strøk. I dag dør rundt 40.000 mennesker hvert år av dengue.

  • 78 barn døde av denguefeber i Jemen

    78 barn under 16 år er døde etter utbrudd av denguefeber i Jemen. 52.000 kan være smittet, og Redd Barna frykter dette er starten på en epidemi. Bruk av regnvann har bidratt til å spre den smittebærende myggen og brakt dengueviruset videre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no