Hopp til innhold
Studentdemonstrasjon i Bangladesh
Foto: A.m. Ahad / AP

Bangladesh

 • Fire islamister dømt til døden i Bangladesh

  Fire medlemmer av den ekstremistiske organisasjonen JMB er dømt til døden i Bangladesh for drapet på en sekulær skribent for 18 år siden.

  Det opplyser aktor Abdullah Abu.

  Humayun Azad, som var en velkjent poet og forfatter, ble knivstukket da han var på vei hjem fra en bokmesse i 2004. (NTB)

 • Fattigdomen aukar under pandemien

  Over 700 millionar menneske lever i ekstrem fattigdom. Det er 100 millionar enn det ville vore utan koronapandemien, slår Norad fast i ein ny rapport.

  Den aukande ekstremfattigdomen råkar i særleg grad barn.

  – Ekstrem fattigdom betyr mindre utdanning og fleire barneekteskap, vald og ei heil rekke andre ting. I Uganda har skule vore stengde i snart to år, seier Norad-sjef Bård Vegar Solhjell til NTB.

  Han ser føre seg tre hovudstolpar i bistanden framover:

  Mest mogleg vaksine, bistand som katalysator for private investeringar og kontantstøtte til fattige.

  Bangladesh
  Foto: Sara Johannessen Meek / NTB
 • Brann i flyktningleir i Bangladesh

  Det brenner i en leir for rohingya-flyktninger i Cox Bazar i Bangladesh, melder lokale medier

  Bilder og videoer i sosiale medier viser et stort område som er omgitt av flammer, men det er foreløpig ikke meldt om omkomne.

  Brannmannskaper forsøker å slukke brannen, og hjelpearbeidere fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) og andre organisasjoner er i ferd med å evakuere flyktninger.

  Det lever over 900.000 flyktninger fra Myanmars muslimske rohingya-minoritet i leirer rundt Cox Bazar, lengst sør i Bangladesh. (NTB)

 • Dødstallet oppjustert i Bangladesh

  Dødstallet har steget til 37 etter fergeulykken i Bangladesh, melder AFP. Rundt 100 mennesker har fått brannskader. Myndighetene i landet sier at dødstallet fortsatt kan stige.

 • 32 døde i ferjebrann i Bangladesh

  32 mennesker omkom da det brøt ut brann på en overfylt ferje i Bangladesh fredag, melder AFP. Den tre dekk store ferja «Obhijan 10» tok fyr midt ute på en elv sør for hovedstaden Dhaka. De fleste omkomne døde i brannen, men noen druknet etter å ha hoppet i elva, opplyser politiet. 32 døde er hentet opp fra elven, og flere er savnet.

  Jhakakati i Bangladesh

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no