Hopp til innhold
Bangladesh Power Outage
Foto: Mahmud Hossain Opu / AP

Bangladesh

 • Noreg gjev 110 millionar kroner til Myanmar etter syklon

  Syklonen «Mocha» trefte Myanmar og Bangladesh søndag og førte til enorme øydeleggingar og tap av menneskeliv.

  – Mine tankar går til alle som er offer for den kraftige syklonen. Herjingane gjer behovet for hjelp endå større, seier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp).

  Noreg doblar den humanitære støtta til Myanmar, og gjev i år 110 millionar kroner. Regjeringa gjev òg 64 millionar kroner for å støtte rohingya-flyktningar og vertssamfunn i Bangladesh, opplyser dei i ei pressemelding.

  Berre i Myanmar kosta syklonen 400 menneske livet.

  A Rohingya woman carries her baby
  Foto: SAI AUNG MAIN / AFP
 • Kraftig syklon har nådd kysten av Bangladesh og Myanmar

  Flere hundre tusen er evakuert i forkant av syklonen Mochas ankomst. Natt til søndag nådde den kysten av Bangladesh og Myanmar, det skriver nyhetsbyrået AFP.

  Nesten én million myanmarske rohingyaflyktninger bor i området som ventes å bli rammet.

  Ifølge USAs tyfonvarslingssenter er vindhastighetene i syklonen på opptil 72 meter per sekund, noe som tilsvarer kategori 5, den øverste kategorien.

  Meteorologer i Dhaka har varslet at uværet kan medføre stormflo på opptil fire meter, noe som vil oversvømme lavtliggende landsbyer langs kysten.

  Syklon Bangladesh og Myanmar
  Foto: AP
 • Hundretusenvis flykter fra syklon

  Flere hundre tusen mennesker er evakuert fra kystområder i Myanmar og Bangladesh. Den kraftigste syklonen på over ti år er på vei over Bengalbukta.

  Syklonen Mocha, som ifølge nettstedet Zoom Earth en supersyklon, ventes å treffe land søndag. Det skjer mellom Cox's Bazar i Bangladesh og Sittwe i Rakhine på den myanmarske kysten.

  Nesten én million myanmarske rohingyaflyktninger bor i området som ventes å bli rammet. Bangladeshiske myndigheter har evakuert 190.000 mennesker fra Cox's Bazar og nesten 100.000 fra Chittagong, og de skal nå være i sikkerhet.

  – De er evakuert til nesten 4000 syklon-tilfluktsrom, sier en bangladeshisk tjenestemann lørdag kveld.

  (NTB)

  Satellittbildet fra indiske meteorologer viser syklonen Mocha som styrker seg til et usedvanlig kraftig og alvorlig uvær.
  Foto: AP
 • WMO åtvarar om store øydeleggingar av syklon

  Den tropiske syklonen «Mocha» har styrka seg på si ferd nordaust i Bengalbukta. Verdas meteorologiorganisasjon (WMO) åtvarar no mot store øydeleggingar.

  «Mocha» vil truleg treffe lågtliggande delar av Myanmar og delar av Bangladesh. Syklonen er venta å råke Cox's Bazar i Bangladesh, der kring ein million menneske bur i det som blir kalla «verdas største flyktningleir».

  WMO anslår at syklonen vil treffe land laurdag.

  Vindstyrken kan kome opp mot 220 km/t innan stormen treffer land, som tilsvarer over 60 meter i sekundet, skriv CNN.

 • 15 personer drept i eksplosjon i Bangladesh

  Minst 15 personer har mistet livet og flere er skadd i en eksplosjon på et travelt innendørs marked i Dhaka i Bangladesh tirsdag ettermiddag.

  Eksplosjonen skjedde på innsiden av en sju etasjers bygning i hovedstaden, opplyser brannvesenet. Det ble store skader på minst to etasjer. Årsaken til eksplosjonen er foreløpig ikke kjent. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no