Demonstrasjoner i Chile 25. oktober 2020, feiring av resultat av folkeavstemning om ny grunnlov
Foto: PEDRO UGARTE / AFP/NTB

Chile

Oppsummert

78 prosent av velgerne i Chile sa i en folkeavstemning 25. oktober nei til grunnloven som ble innført av militærjuntaen i 1980. En egen forsamling som skal utforme en ny grunnlov skal velges i 2021.

 • To døde etter protest i Chile

  To mennesker er døde, 56 skadd og 450 arrestert etter demonstrasjoner i Chile.

  En mann ble skutt og drept da han prøvde å rane en butikk i Santiago, mens en kvinne døde etter å ha falt av en motorsykkel.

  Demonstrasjonene ble arrangert for å markere toårsdagen for et sosialt opprør.

  Chile Protest
  Foto: Luis Hidalgo / AP
 • Flere skadd i demonstrasjon i Chile

  En kvinne døde og 17 politifolk ble skadd i sammenstøt mellom opprørspoliti og demonstranter i Chiles hovedstad søndag. Rundt 1000 aktivister fra urfolksgruppen mapuche gikk gjennom gatene i Santiago søndag, med krav om selvstyre for mapuche-folket.

 • Etterforsker presidenten i Chile

  Den chilenske påtalemyndigheten åpnet fredag ​​en etterforskning av president Sebastián Piñera om salg av et gruveselskap gjennom et firma eid av barna hans, skriver nyhetsbyrået AFP.

  Informasjonen kom fram i Pandora dokumentene.

 • Vil fjerne Piñera fra makten

  Opposisjonen i Chile vil forsøke å få president Sebastián Piñera fjernet fra makten i kjølvannet av Pandora Papers-rapporten.

  Tiltalen er et forsøk på å avklare om Piñera kan holdes ansvarlig. Hvis det er tilfellet kan det føre til at Pinera blir avsatt, kun seks uker før første runde i presidentvalget.

  Talsmann for det konservative presidentskapet, Jaime Bellolio, avfeier anklagene og kaller det beskyldninger basert på en løgn.

 • Demonstrasjonar i Latin-Amerika

  Fleire tusen demonstrantar samla seg i El Salvador, Chile, Peru, Mexico og Colombia med krav om sjølvbestemt abort. Abort er meir eller mindre forbode i dei fleste landa i regionen, og fleire hundre kvinner sit fengsla for brot abortlovgjevinga.

  Abortdemonstrasjon i Peru
  Foto: ERNESTO BENAVIDES / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no