Budsjettforhandlinger på Stortinget
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Budsjettforhandlinger på Stortinget

Oppsummert

Politikere fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti forhandler på Stortinget om neste års statsbudsjett, men er ennå ikke blitt enige. Søndag ble videre forhandlinger utsatt. Årsaken til det er ikke kjent.

 • Enighet om avgiftsreduksjon

  NRK erfarer at regjeringspartiene og FrP er enige om å beholde tallet på 3.000 kvoteflyktninger neste år. En kilde sier til NRK at det også skal være enige om 10 prosent avgiftsreduksjon på øl og vin i budsjettforhandlingene.

 • – Veldig god progresjon

  Frp-leder Siv Jensen melder om framskritt i forhandlingene med de tre regjeringspartiene om statsbudsjettet for 2021. – Nå er det noen små ting som gjenstår, som vi må jobbe litt med, sa Jensen etter forhandlingsmøtet mandag.

 • Siv Jensen ser positive tegn

  Fremskrittspartiet møtte de tre regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF til budsjettforhandlinger på Statsministerens kontor. Samtalene varte i om lag én time.– Jeg vil si vi hadde et mer konstruktivt møte i dag, sa Frp-leder Siv Jensen etter møtet.

 • Frp i nytt budsjettmøte

  Fremskrittspartiets leder Siv Jensen holder fast på at det nå er opp til regjeringa å komme Frp i møte i budsjettforhandlingene. Hun vil i dag ikke si noe mer om hvilke krav som er viktigst å få gjennomslag på for å få til en avtale.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no