Budsjettforhandlinger på Stortinget
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Budsjettforhandlinger på Stortinget

Oppsummert

Politikere fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti forhandler på Stortinget om neste års statsbudsjett, men er ennå ikke blitt enige. Søndag ble videre forhandlinger utsatt. Årsaken til det er ikke kjent.

 • Kaski om budsjettforhandlingene

  – I dag har vi jobbet oss godt sammen på en del områder. Så er det fortsatt avstand igjen. Vi skal sitte utover dagen og også møtes i morgen, sa Kari Elisabeth Kaski (SV) til NRK torsdag ettermiddag.

  – Nå har vi progresjon, nå er det bevegelse i rommet. Det er veldig positivt. Jeg håper vi klarer å opprettholde den samme fremdriften gjennom ettermiddagen og kvelden, sa Kaski.

 • Avgiften på snus reduseres

  Billigere snus går ut over norsk folkehelse, mener professor og forskningssjef ved Sørlandet sykehus etter at avgiften på snus reduseres med 25 prosent. Helseministeren derimot, sier Norge fremdeles har Europas strengeste tobakkspolitikk.

 • Enighet om avgiftsreduksjon

  NRK erfarer at regjeringspartiene og FrP er enige om å beholde tallet på 3.000 kvoteflyktninger neste år. En kilde sier til NRK at det også skal være enige om 10 prosent avgiftsreduksjon på øl og vin i budsjettforhandlingene.

 • – Veldig god progresjon

  Frp-leder Siv Jensen melder om framskritt i forhandlingene med de tre regjeringspartiene om statsbudsjettet for 2021. – Nå er det noen små ting som gjenstår, som vi må jobbe litt med, sa Jensen etter forhandlingsmøtet mandag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no