Budsjettforhandlinger på Stortinget
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Budsjettforhandlinger på Stortinget

Oppsummert

Politikere fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti forhandler på Stortinget om neste års statsbudsjett, men er ennå ikke blitt enige. Søndag ble videre forhandlinger utsatt. Årsaken til det er ikke kjent.

 • Kan bli tøffe budsjettforhandlinger

  Fra tirsdag til torsdag skal alle statsrådene fra Høyre, Frp, Venstre og KrF samles på Hurdalsjøen hotell og konferansesenter i Akershus for å starte snekringen av et nytt budsjett. Med fire partier rundt bordet kan forhandlingene bli tøffe.

 • Statsbudsjettet for 2019 vedtatt

  Etter drøyt elleve timers debatt ble statsbudsjettet vedtatt på Stortinget mandag kveld. Debatten toppet seg da de rødgrønne påpekte at det er de rikeste som får skattelette. Finansminister Siv Jensen avviste dette og kalte anklagene for misunnelse.

 • KrF tek timeout frå forhandlingane

  Kristeleg Folkeparti har bede om ei pause i budsjettforhandlingane med regjeringspartia for å avklare smertegrenser og standpunkt innanfor eige parti. – Eg erkjenner at det kan bli krevjande å kome heilt i mål, seier Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

 • Nytt budsjettilbod til KrF

  Halvanna time på overtid la regjeringspartia i dag fram eit nytt tilbod til KrF i forhandlingane på Stortinget om neste års statsbudsjett. – Vi har kome KrF i møte kvart einaste møte. No nærmar vi oss streken, seier Helge André Njåstad (Frp).

Bilpakken ligger fast, men regjeringen har tilbudt Venstre og Krf nye klimatiltak

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no