Hopp til innhold
Finansdebatt i Stortinget, hvor budsjettet blit vedtatt

Statsbudsjettet 2017

Oppsummert

Støttepartiene Venstre og KrF brøt med regjeringspartiene Frp og Høyre under budsjettforhandlingene på grunn av stor uenighet. De fire partiene ble omsider enige to dager før Stortinget skal behandle og vedta neste års statsbudsjett i Finansdebatten.

  • Vil lønne Sivilforsvaret-frivillige

    Regjeringen vil bruke 9,4 millioner kroner i neste års budsjett for å kompensere lønn til personer som tjenestegjør i Sivilforsvaret. – Man skal ikke tape penger på å gjøre en plikttjeneste for samfunnet, sier Per-Willy Amundsen til Nettavisen.

  • Starter forhandlinger om budsjett

    Samarbeidspartiene starter forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett klokka 13 i dag, opplyser Høyre. Forhandlingene foregår i Stortinget.

  • Venstre ville stemme mot budsjettet

    Venstre varslet at de ville stemme mot finansskatten i sitt eget budsjettforlik med KrF og regjeringspartiene da Stortinget skulle behandle statsbudsjettets skatte- og avgiftsopplegg i dag. Partiet valgte til slutt å stemme for forslaget.

  • Lånekassen setter opp renten

    Lånekassens fastrente går opp fra 1. januar, og vil være 2,070 prosent for tre års bindingstid, 2,315 prosent for fem år og 2,882 prosent for ti år. – Det forutsetter at Stortinget godtar regjeringens forslag om rentefradrag, sier etaten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no