Partiene er informert om siste budsjettilbud

Høyre og Frp har fått vite hva regjeringens siste tilbud til KrF og Venstre går ut på. Statsminister Erna Solberg og Venstre-leder Trine Skei Grande har forlatt Stortinget.

Erna Solberg haster ut fra Stortinget fredag

BUDSJETTKRISE: Statsminister Erna Solberg nedprioriterte det ukentlige møtet hos kongen kl. 11 for å bli hos stortingsgruppen. Her haster hun ut fra møtet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

I morgentimene møttes partilederne i samarbeidspartiene til toppmøte om budsjettet. Ved tidligere møter har Venstreleder Trine Skei Grande snakket med pressen både før og etter møtene. Denne gangen valgte Grande å unngå pressen både på vei inn og ut av møtene.

Både Høyre og Frp har samlet sine stortingsgrupper til ekstraordinære gruppemøter. Målet er å informere egne partigrupper på Stortinget om hva som ligger i den siste skissen til løsning som statsminister Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) presenterte for partileder i Knut Arild Hareide (KrF) og Grande i dag tidlig.

– Vi gråter ikke om det ikke blir noen løsning, sier Christian Tybring-Gjedde på vei inn på Frps gruppemøte.

Han la også til at for Frp ligger bilpakken fortsatt fast.

Trine Skei Grande etter Venstre brudd

Trine Skei Grande etter Venstres forhandlingsbrudd tirsdag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Venstre har også samlet til et møte på Stortinget samtidig med Høyre og Frp. Trine Skei Grande hastet nylig ut fra Stortinget, uten å ville si noe som helst om innholdet i regjeringens siste tilbud. På spørsmål om når hun kan si hva status er svarte hun «raskt».

Også Erna Solberg dro fra Stortinget umiddelbart etter Høyres gruppemøte var ferdig, og hun skal ikke til det ukentlige møtet hos kongen.

– Det har ikke stått på innsatsen, sier parlamentarisk leder Harald Nesvik når også Frp blir ferdig med sitt møtet kl. 12.

Ble oppringt av Erna

Da de møttes tidligere i dag ville ikke Knut Arild Hareide karakterisere møtet på SMK som nye forhandlinger, men sa at man hele tiden forsøker å finne løsninger før mandagens budsjettdebatt i Stortinget.

– Erna Solberg ringte meg i går kveld og sa at hun ønsket en samtale. Jeg er litt usikker på hva jeg skal forvente av dagens møte. Jeg er glad for at statsministeren ringte i går og sa at de jobber for å få til en enighet, sa Hareide på vei inn i møtet.

KrF-lederen sier Høyre og Frp har ulike ting de ønsker å diskutere med dem, og gjentar at det er ikke en reell forhandling, men at det kan være noe som kan gi et gjennombrudd.

Han sier Solberg var i godt humør under gårsdagens samtale.

– Hun avsluttet med å si at «nå må vel du legge deg Knut Arild, så du blir uthvilt til i morgen».

Hareide sier at KrF begynner å forberede seg på at det kan bli regjeringskrise.

– Vi må bare innse at det er ett av spørsmålene vi kan komme til å måtte forholde oss til på mandag. Det kan bli en situasjon på mandag, og det begynner nå å bli en tid der KrFs stortingsgruppe må forholde seg til det. Den problemstillingen må vi diskuttere inngående, sa Hareide.

Kan bli regjeringskrise

Hva som skjer dersom man ikke kommer i mål med nytt budsjett, er høyst uklart.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger