Kraftige flammer fra Notre-Dame-katedralen
Foto: Francois Guillot / AFP

Brann i Notre-Dame-katedralen

Oppsummert

Mandag 15. april 2019 brant den ikoniske Notre-Dame-katedralen i Paris. Katedralen er stengt i opptil seks år mens den restaureres etter den omfattende brannen. Flere av kunstskattene ble reddet ut.

 • Steiner falt fra Notre-Dame

  Flere steiner skal ha falt ned fra det buede taket i katedralen Notre-Dame i Paris i Frankrike, melder AP. Det skjedde etter forrige måneds hetebølge, sa en fransk tjenestemann onsdag og oppfordret til å stabilisere mer for å forhindre flere skader.

 • Søksmål etter Notre-Dame-brannen

  En fransk aktivistgruppe har gått til søksmål mot lokale myndigheter i Paris. Gruppa mener myndighetene ikke har gjort nok for å beskytte befolkningen mot den gifte lufta som oppsto etter at mer enn hundre tonn bly smeltet i brannen i Notre-Dame.

 • Notre Dame: – Ikke noe kriminelt

  Franske påtalemyndigheter mener glør fra en sigarett eller feil i Notre-Dames elektriske anlegg kan ha vært årsaken bak brannen i april. Det melder AFP. Påtalemyndighetene utelukker samtidig at noe kriminelt kan ha skjedd.

  Notre-Dame brant den 15. april 2019.
  Foto: Bertrand Guay / AFP
 • Få donasjoner til Notre-Dame

  Etter at katedralen i Paris ble herjet av brann i vår, lovet flere franske milliardærer store donasjoner til gjenoppbyggingen, men ingen har oppfylt løftene, ifølge AP. – I stedet er det mindre donasjoner fra vanlige folk som finansierer arbeidet.

Notre-Dame reddet fra kollaps etter brann

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no