Kraftige flammer fra Notre-Dame-katedralen
Foto: Francois Guillot / AFP

Brann i Notre-Dame-katedralen

Oppsummert

Mandag 15. april 2019 brant den ikoniske Notre-Dame-katedralen i Paris. Katedralen er stengt i opptil seks år mens den restaureres etter den omfattende brannen. Flere av kunstskattene ble reddet ut.

 • Notre-Dame klar for gjenoppbygging

  Notre-Dame er endelig stabil og sikker nok til at gjenoppbyggingen etter brannen kan starte.

  Det er over to år siden den ødeleggende brannen som brøt gjennom taket, fikk spiret til å kollapse og var nær ved å totalskade den monumentale katedralen.

  Nå starter selve gjenoppbyggingen, og anbud på rundt 100 delprosjekter hentes inn. Restaureringen av orgelet begynner i høst, og resten av arbeidet i vinter.

  President Emmanuel Macron har som mål å åpne katedralen i 2024, da Paris er vertsby for sommer-OL.

  Arbeidet med å stabilisere og støtte opp om Notre Dame pågår fortsatt som dette bildet tatt lille julaften viser.
  Foto: GONZALO FUENTES / GONZALO FUENTES
 • Blyforurensing ved Notre-Dame

  Høye konsentrasjoner av blypartikler på plassen foran Notre-Dame-katedralen i Paris gjør at myndighetene stenger plassen for publikum. Rundt 300 tonn bly smeltet da en brann ødela taket på katedralen for to år siden. Partikler av det giftige metallet ble spredd ut over store deler av byen.

 • 200 år gamle trær blir nytt spir

  Flere 200 år gamle eiketrær i en gammel kongelig skog blir felt for å rekonstruere toppen av spiret på brannherjede Notre-Dame i Paris. Det 93 meter høye spiret var bygd av tre og kledd med bly. Trærne skal felles i slutten av mars.

 • Klart for julekonsert i Notre-Dame

  Juletoner vil klinge fra den ikoniske og brannherjede Notre-Dame-katedralen i Paris på julaften. Korkonserten skal kringkastes direkte. Julekonserten blir den første for koret siden katedralen nesten ble helt ødelagt av en kraftig brann i april 2019.

  France Notre Dame
  Foto: Michel Euler / AP
 • Restaureringa av orgelet i gang

  Orgelet i Notre-Dame-katedralen i Paris skal plukkast frå kvarandre og verte restaurert, eit år etter den katastrofale brannen i katedralen. Restaureringa starta måndag og er venta å føregå over nesten fire år.

Notre-Dame skal gjenreises: – Blir en kostnad vi ikke kan forestille oss

Notre-Dame reddet fra kollaps etter brann

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no