Kraftige flammer fra Notre-Dame-katedralen
Foto: Francois Guillot / AFP

Brann i Notre-Dame-katedralen

Oppsummert

Mandag 15. april 2019 brant den ikoniske Notre-Dame-katedralen i Paris. Katedralen er stengt i opptil seks år mens den restaureres etter den omfattende brannen. Flere av kunstskattene ble reddet ut.

 • Trur brannen starta under spiret

  Etterforskarane trur brannen starta i taket om lag midt i katedralen, like under spiret, melder CNN. Ifølgje CNN etterforskar dei også om varslingssystemet svikta, og om heisen som vart brukt i vedlikehaldsarbeidet hadde noko med brannen å gjere.

 • Macron møter UNESCO

  Den franske presidenten Emmanuel Macron skal møte representantar frå UNESCO, og det er venta at dei skal diskutere oppbygginga av den brannskadde Notre Dame-katedralen. UNESCO har tidlegare sagt at dei vil støtte arbeidet.

 • Tror kortslutning utløste brann

  Brannen i Notre-Dame-katedralen i Paris ble trolig utløst av en elektrisk kortslutning, tror etterforskerne. Byggefirmaet Le Bras Frères, som drev med restaureringsarbeid på taket av katedralen, avviser at deres arbeid kan ha utløst brann.

 • Nekter for skyld i brannen

  Firmaet som drev med restaureringsarbeid på taket på Notre-Dame-katedralen før det begynte å brenne, sier det ikke er deres skyld at det tok fyr. En talsmann for byggefirmaet sier at de verken sveiset eller brukte varme i arbeidet på taket.

Notre-Dame reddet fra kollaps etter brann

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no