Storbrann i London
Foto: Chris Ratcliffe / AFP

Brann i Grenfell Tower i London

Oppsummert

71 mennesker omkom da det brøt ut brann i en 24 etasjers boligblokk i Vest-London i juni 2017. Brannen spredte seg ukontrollert gjennom brannfarlige fasadeplater, og gjorde slukking vanskelig. Nå skal fasadeplater skiftes på lignenede blokker.

 • Dømt etter Grenfell-løgn

  En mann i 50-årene er dømt til seks år i fengsel for å ha løyet om at han bodde i boligblokken Grenfell Tower som brant. Han ble også dømt for innbrudd. Som følge av løgnen om ødelagt hjem, fikk han betalt hotellopphold i flere måneder, skriver Sky.

 • Minnemarkering etter Grenfell Tower

  I dag er det ett år siden storbrannen i høyblokken Grenfell Tower i London, der 72 mennesker mistet livet. Flere markeringer holdes rundt om i London, til minne om ofrene etter dødsbrannen.

 • – Beboere fikk fatal beskjed

  – Beboerne fikk beskjed om å holde seg i leilighetene, men de skulle vært varslet om full evakuering. Det sa sikkerhetsekspert Barbara Lane under dagens høring om brannen i Grenfell Towers i juni i fjor. 71 mennesker mistet livet i brannen.

 • Sterk kritikk etter Grenfell-brann

  Lederen for utredningen etter brannen i Grenfell Tower, der 71 omkom, sier hun er sjokkert over dårlig byggeskikk og manglende brannsikringsregler. – Tanken om å gjøre det billigst mulig, og gi andre ansvaret, må stanse, sier Judith Hackitt til AP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no