Storbrann i London
Foto: Chris Ratcliffe / AFP

Brann i Grenfell Tower i London

Oppsummert

71 mennesker omkom da det brøt ut brann i en 24 etasjers boligblokk i Vest-London i juni 2017. Brannen spredte seg ukontrollert gjennom brannfarlige fasadeplater, og gjorde slukking vanskelig. Nå skal fasadeplater skiftes på lignenede blokker.

 • 500.000 farlige vaskemaskiner

  I Storbritannia har Whirlpool kalt tilbake 519.000 vaskemaskiner etter at en brannfarlig feil er oppdaget, melder Sky News. Whirlpool får kritikk etter at en av deres kjøleskap er utpekt som brannårsak i Grenfell-brannen som kostet 71 menneskeliv.

 • Granskingrapport: alvorlige feil

  Flere menneskeliv kunne blitt spart under storbrannen i boligblokka Grenfell Tower i London, viser granskningsrapporten. Først to timer etter at brannen startet ble beboerne bedt om å forlate leilighetene sine. 71 mennesker mistet livet i brannen.

 • Protector må ut med 75 millioner

  Det norske forsikringsselskapet Protecor må betale 75 millioner kroner i erstatning etter brannen som kostet 72 mennesker livet i Grenfell Tower i London i 2017. Beslutningen fra domstolen er endelig og kan ikke ankes, skriver E24.

 • 200 saksøker tre selskaper

  Tre selskaper er saksøkt av 200 personer etter brannen i Grenfell Tower i London i 2017 for feil i et kjøleskap, der brannen startet, og fasadekledningen. 71 personer døde i brannen i den kommunale boligblokken, der ilden spredte seg svært raskt.

Minnemarkering med ett minutt stillhet

Markeringer ett år etter brannen i Grenfell Tower

Over 200 brannfolk jobber for å slukke flammene som har tatt over hele Grenfell Tower. Minst 30 er brakt til sykehus.

Politiet: London-brannen startet i et kombiskap

May beklager myndighetenes manglende hjelp til menneskene som ble rammet.

May beklager responsen etter London-brannen: – Myndighetene sviktet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no