NRK Meny
Storbrann i London
Foto: Chris Ratcliffe / AFP

Brann i Grenfell Tower i London

Oppsummert

71 mennesker omkom da det brøt ut brann i en 24 etasjers boligblokk i Vest-London i juni 2017. Brannen spredte seg ukontrollert gjennom brannfarlige fasadeplater, og gjorde slukking vanskelig. Nå skal fasadeplater skiftes på lignenede blokker.

 • Minnemarkering etter Grenfell Tower

  I dag er det ett år siden storbrannen i høyblokken Grenfell Tower i London, der 72 mennesker mistet livet. Flere markeringer holdes rundt om i London, til minne om ofrene etter dødsbrannen.

 • – Beboere fikk fatal beskjed

  – Beboerne fikk beskjed om å holde seg i leilighetene, men de skulle vært varslet om full evakuering. Det sa sikkerhetsekspert Barbara Lane under dagens høring om brannen i Grenfell Towers i juni i fjor. 71 mennesker mistet livet i brannen.

 • Sterk kritikk etter Grenfell-brann

  Lederen for utredningen etter brannen i Grenfell Tower, der 71 omkom, sier hun er sjokkert over dårlig byggeskikk og manglende brannsikringsregler. – Tanken om å gjøre det billigst mulig, og gi andre ansvaret, må stanse, sier Judith Hackitt til AP.

 • Minnemarkering for brannofre

  Prins Charles, William og Harry var til stede da overlevende og pårørende markerte at det er et halvt år siden 71 mennesker omkom i brannen i Grenfell Tower. Minnegudstjenesten ble holdt i St. Paul's Cathedral torsdag.

  Den britiske kongefamilien i minnestund
  Foto: Stefan Rousseau / AP
 • Brannfarlige fasadeplater skiftes

  Utbyggere som installerte brannfarlige fasadeplater på kommunale blokker mange steder i Storbritannia, har fått i oppdrag å montere nye plater etter brannen i Grenfell Tower som tok 71 liv. Avgjørelsen vekker harme, skriver Reuters.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no