Hopp til innhold

Politiet: London-brannen startet i et kombiskap

Vurderer drapssiktelse etter storbrannen som trolig krevde opp mot 80 liv.

Over 200 brannfolk jobber for å slukke flammene som har tatt over hele Grenfell Tower. Minst 30 er brakt til sykehus.

Brannen i Grenfell Tower i London startet i et kombinert kjøle- og fryseskap, opplyser politiet på en pressekonferanse fredag formiddag.

Både kledningen og isolasjonen på den 24 etasjer høye boligblokka «strøk på alle sikkerhetstester», sier de videre, og opplyser at uaktsomt drap er blant siktelsene som vurderes.

Grenfell Tower bygningen i London. Illustrasjon.
Foto: NRK

Hvem det ev. vurderes siktelser mot er ikke kjent.

Minst 79 personer er antatt omkommet i brannen, men myndighetene advarer om at det kan ta lang tid før blokka er fullstendig gjennomsøkt og alle blir identifisert.

De sier fredag at alle «komplette» lik er fjernet fra bygningen, men at de fortsatt ikke helt vet hvor mange som befant seg i bygget.

– Det er antallet jeg er bekymret for, sier Fiona McCormack i London-politiet.

Ifølge henne var det aktuelle kombiskapet av modellen FF175P og produsert av selskapet Hotpoint. Ifølge Reuters har britiske myndigheter nå beordret en umiddelbar granskningen av kombiskapmodellen.

Britiske medier, inkludert The Times, har tidligere omtalt en mann som hevder at det var hans kjøleskap som forårsaket brannen. Mannen, som bodde i fjerde etasje, sier skapet nærmest «eksploderte».

Det er ikke bekreftet at mannens angivelig kombiskap er den samme som politiet nå sier forårsaket storbrannen.

Selskapet Whirlpool sier: «Ord kan ikke uttrykke vår sorg etter denne forferdelige tragedien, som ifølge politiet ble forårsaket av et Hotpoint-skap», ifølge Reuters.

De opplyser kunder som har den aktuelle modellen om å kontakte dem.

SISTE NYTT

Siste nytt