Hopp til innhold
Trond Juvik Ferde BTS Afrika
Grafikk: Joakim Nordström / Montasje/Foto privat

Bomselskapet Ferde

Oppsummert

Sjefen i bomselskapet Ferde i Bergen hevet millionlønn fra det offentlige samtidig som han styrte et system for innkreving av skatt i en provins i Kongo. Fem fylker har også betalt for et privat parkeringsprojekt der Ferde-sjefer hadde eierandeler.

 • Overtar bompengeinnkrevering

  Gjensidige kjøper utstedervirksomheten til bompengeselskapet Ferde og overtar bompengeinnkrevingen for kundene med AutoPass-avtale.

  Ferde AS har gjennom datterselskapet Flyt AS i dag AutoPass-avtale med omtrent 550.000 kunder. Disse kommer i tillegg til kundene Gjensidige tidligere har avtalt å overta fra Vegamot.

  Gjensidige krever fra før inn trafikkforsikringsavgift på vegne av staten.

 • Varsler bot til Ferde

  Datatilsynet varsler en bot på fem millioner kroner for bomselskapet Ferde etter at NRK avslørte at selskapet sendte bilder av bilister på Vestlandet til Kina. – Ferde har begått flere brudd på personvernreglene sier tilsynsdirektør Bjørn Erik Thon.

 • Vedtok ikke kritikk av Ferde-styret

  Et forslag om å vedta kritikk av styret i bompengeselskapet Ferde AS falt med 31 mot 34 stemmer i Vestland fylkesting i dag. Dermed var ikke fylkestinget like samstemte som kollegaene sine i Rogaland, som tidligere i dag enstemmig vedtok at de vil skifte ut styret i selskapet for å gjenvinne tillit i befolkningen. Ferde eies av Rogaland, Vestland og Agder fylkeskommuner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no