Ocean Viking Second Rescue - August 10
Foto: Hannah Wallace Bowman / Hannah Wallace Bowman/MSF

Båtflyktninger i Middelhavet

Oppsummert

De siste årene har mange flyktninger og migranter forsøkt å reise over Middelhavet Dette har ført til flere mennesker i havsnød. Minst 15.000 mennesker har mistet livet i forsøk på å krysse Middelhavet siden 2014, ifølge FN.

 • Flere ulovlige grensepasseringer

  Antallet ulovlige grensepasseringer til EU økte betraktelig i september, ifølge grensestyrken Frontex. Over 17.200 flere migranter ankom EU via de mest brukte migrasjonsrutene i Middelhavet i september enn i august, en økning på 14 prosent,

 • Redda 102 frå gummibåt

  Det norske skipet Ocean Viking henta søndag 102 personar frå ein gummibåt i Middelhavet utanfor kysten av Libya. Natt til søndag redda skipet 74 personar frå ein annan gummibåt. Med det er det totalt 176 menneske om bord som er redda opp frå sjøen.

 • Ikke med på fordeling av migranter

  Norge vil ikke bli med på den foreslåtte avtalen om fordeling av migranter som kommer til Europa over Middelhavet, sier justisminister Jøran Kallmyr (Frp). Han sier en rekke endringer må på plass før Norge kan slutte seg til den foreslåtte ordningen.

 • 13 kvinner døde etter forlis

  Italias kystvakt har hentet 13 døde kvinner opp fra vannet etter at en båt kantret utenfor øya Lampedusa. Flere barn og gravide er savnet. Den overfylte båten var på vei fra Tunisia til Europa da den kantret og hadde rundt 50 mennesker om bord.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no