Ocean Viking Second Rescue - August 10
Foto: Hannah Wallace Bowman / Hannah Wallace Bowman/MSF

Båtflyktninger i Middelhavet

Oppsummert

De siste årene har mange flyktninger og migranter forsøkt å reise over Middelhavet Dette har ført til flere mennesker i havsnød. Minst 15.000 mennesker har mistet livet i forsøk på å krysse Middelhavet siden 2014, ifølge FN.

 • 12 migranter døde i båtforlis

  Minst 12 mennesker er døde etter at en båt med migranter sank utenfor kysten av Hellas lørdag, melder AFP. Det skal ha vært omlag 50 personer ombord da båten sank nordvest for Hellas, trolig på vei til Italia. 20 er så langt hentet opp i live.

 • 32 migranter reddet av tysk båt

  32 migranter er reddet om bord i det tyske skipet Alan Kurdi i Middelhavet. Blant dem er det ti barn og en gravid kvinne. Migrantene oppgir at de er libyske statsborgere, sier lederen for organisasjonen Sea-Eye, som drifter båten.

 • Migranter reddet i Middelhavet

  Den spanske kystvakten melder at den har reddet rundt 200 migranter i dårlige båter i Middelhavet på 1. juledag. Migrantene ble reddet i forskjellige oppdrag utenfor Spania og Marokko, sier kystvakten. Det blir ikke opplyst hvor disse kommer fra.

 • Søker ly med 162 migranter om bord

  Dårlig vær i Middelhavet gjør at det norskeide skipet «Ocean Viking» må søke ly øst for Sicilia. Om bord på skipet er 162 migranter, opplyser Leger Uten Grenser. Blant flyktningene er det fem gravide kvinner og åtte barn og spedbarn.

  Migranter reddes om bord i Ocean Viking
  Foto: MSF

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no