NRK Meny
Flyktningbåt kantrer i Middelhavet utenfor kysten av Libya
Foto: HANDOUT / Reuters

Båtflyktninger i Middelhavet

Oppsummert

Over 33.000 mennesker har druknet i Middelhavet siden 2000. Dette gjør Middelhavet til den farligste grensekrysningen i verden, ifølge FN.

 • 220 druknet i Middelhavet

  Rundt 220 migranter skal ha druknet utenfor Libyas kyst på to dager. Dermed har minst 1000 mennesker druknet i Middelhavet så langt i år. FNs høykommissær for flyktninger er sjokkert og ber om tiltak for å forhindre flere tap av liv.

 • 60 migranter druknet i Middelhavet

  Minst 60 migranter druknet da båten deres sank i Middelhavet forrige uke, ifølge opplysninger fra overlevende etter forliset. Rundt 40 overlevende, reddet av et amerikanske marineskip, ble fraktet til Sicilia med et italiensk kystvaktskip tirsdag.

 • «Aquarius» har ankommet Spania

  Redningsskipet «Aquarius» har ankommet den spanske havnebyen Valencia med over 600 flyktninger og migranter, i hovedsak fra Afrika, som er blitt avvist av Malta og Italia. I havnen ble de møtt av bannere med ordene «Velkommen hjem» på ulike språk.

 • Aquarius ventes i Spania søndag

  De 630 migrantene om bord Aquarius, som ble avvist av både Malta og Italia tidligere denne uken, er ventet å ankomme Spania søndag morgen. I Valencia vil de bli tatt imot av over 2.000 personer, inkludert frivillige fra Røde Kors og 470 oversettere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no