Sea Watch i reddet migranter i Middelhavet
Foto: Salvatore Cavalli / AP

Båtflyktninger i Middelhavet

Oppsummert

Over 2000 mennesker druknet i Middelhavet i 2018. En stadig større andel som forsøker å krysse havet, dør på veien. FNs høykommisær for flyktninger etterlyser større redningskapasitet, ryddige løsninger for ilandstigning og effektive asylprosesser.

 • Libyas kystvakt redda 150 migrantar

  Den libyske kystvakta seier at dei redda 150 migrantar som var på veg mot Europa i båt. Det skjer etter fleire dagar med redningsaksjonar i Middelhavet, og etter ei stor ulukke som tok 60 menneskeliv utanfor kysten av Tunisia på fredag.

 • 85 menneske redda utanfor Malta

  85 menneske er redda frå ein trebåt i havsnød utanfor Malta, og er venta i land laurdag. I går drukna 65 menneske då ein båt kantra utanfor Tunisia. Og fredag var det også to andre redningsaksjonar utanfor Libya, skriv nyheitsbyrået DPA.

 • 65 døde i kantring på Middelhavet

  65 flyktningar og migrantar døde då ein båt kantra i Middelhavet rett utanfor kysten av Tunisia. Det opplyser FNs høgkommissær for flyktningar. 16 personar vart redda opp i fiskebåtar av lokale fiskarar.

 • Migranter får gå i land

  De 47 migrantene som ble reddet i Middelhavet 19. januar, får nå gå i land i Italia etter at Italia, sammen med Luxembourg, Tyskland, Frankrike, Portugal, Romania og Malta, blitt enige om å ta imot migrantene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no