Hopp til innhold
Ocean Viking Second Rescue - August 10
Foto: Hannah Wallace Bowman / Hannah Wallace Bowman/MSF

Båtflyktninger i Middelhavet

Oppsummert

Fra januar til september har minst 1369 mennesker druknet i Middelhavet i forsøket på å nå Europa. Minst 15.000 mennesker har mistet livet i forsøk på å krysse Middelhavet siden 2014, ifølge FN.

 • Dødstallet stiger etter etter forlis utenfor Syria - minst 86 døde

  Tallet på omkomne har steget til minst 86 etter at en båt med migranter fra Libanon kantret utenfor den syriske kysten, melder statlig syrisk TV, ifølge Reuters. Dødstallet kan komme til å stige ytterligere.

 • Minst 77 mennesker druknet utenfor Syria

  Tallet på omkomne har steget til minst 77 etter at en båt fra Libanon kantret utenfor den syriske kysten. Dødstallet kan komme til å stige ytterligere.

  20 overlevende ble reddet etter at migrantbåten sank, ifølge Libanons transportminister Ali Hamieh.

  Hamieh sier at mer enn hundre mennesker, for det meste libanesere og syrere, var om bord i den lille båten. Den gikk ned i Middelhavet utenfor kysten av den syriske byen Tartus torsdag.

  Overlevende har fortalt at de forlot Libanon for flere dager siden. Målet var Italia, ifølge en libanesisk sikkerhetskilde. (NTB)

 • Hjelpeorganisasjoner slår alarm om migrantkrisen i Middelhavet

  SOS Méditerranée, Leger Uten Grenser (MSF) og Sea-Watch, som jobber med å redde migranter i nød i Middelhavet, krever at EU gjenopptar søk.

  Organisasjonene sier de er overveldet over antallet migranter som forsøker å ta seg over havet. De advarer om at mange mennesker kan komme til å dø dersom ikke EU setter inn ressurser.

  Organisasjonene har de siste dagene plukket opp over 1.000 mennesker strandet på farlige, skrøpelige og overfylte båter på vei mellom Nord-Afrika og Italia. (NTB/AFP)

  Migranter i Frankrike
  Foto: DENIS CHARLET / AFP
 • Tysk redningsfartøy plukket opp 85 mennesker i Middelhavet

  Det tyske redningsskipet Sea-Watch 3 tok tidlig søndag morgen om bord ytterligere 85 migranter og flyktninger fra skrøpelige farkoster i Middelhavet.

  Dermed er det nesten 310 mennesker om bord i båten etter fem redningsaksjoner de siste dagene, ifølge organisasjonen Sea-Watch. En talskvinne sier at de fortsetter å be myndighetene i land i området om å få legge til kai.

  Redningsaksjonen ble gjennomført i farvann der Malta har ansvar for å gjennomføre lete- og redningsaksjoner.

  Et fartøy fra den libyske kystvakten skal ha nærmet seg det tyske skipet under redningsoperasjonen, ifølge Sea-Watch.

  Det italienske innenriksdepartementet har de to siste månedene registrert en betydelig økning i antall potensielle asylsøkere som kommer til landet.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no