Ocean Viking Second Rescue - August 10
Foto: Hannah Wallace Bowman / Hannah Wallace Bowman/MSF

Båtflyktninger i Middelhavet

Oppsummert

I 2020 druknet 1200 flyktninger og migranter i forsøket på å nå Europa. Minst 15.000 mennesker har mistet livet i forsøk på å krysse Middelhavet siden 2014, ifølge FN.

 • Mennesker stanset i Middelhavet

  Over 180 personer som var på vei til Europa ble stanset av Libyas kystvakt og sendt til interneringsleirer i landet, melder FN.

  FNs migrasjonskontor IOM opplyser torsdag at de til sammen 187 migrantene fikk akutt hjelp før de ble brakt til leirene.

  – Vi framholder at landet ikke er en trygg havn og at den vilkårlige arrestasjonen av migranter må ta slutt, heter det i en Twitter-melding fra organisasjonen. Det skriver NTB.

 • Skip med 400 migrantar til Sicilia

  Eit tysk skip som har redda migrantar i Middelhavet, har kome til Sicilia med 400 migrantar og flyktningar om bord.

  Skipet blei tvinga til å segle rundt øya, før dei fekk gå til land.

  Migrantane om bord blir overførte til eit karanteneskip, der dei blir registrert, koronatesta og isolert i rundt to veker.

 • 57 migrantar drukna

  Reuters melder at minst 57 migrantar har drukna i eit skipsforlis i Tunisia.

  AFP skriv at båten var på veg til Europa frå Libya. Forsvarsdepartementet sin talsmann Mohamed Zikri seier at 33 personar blei redda. Dei blei redda på ei oljeplattform på sørkysten av Tunisia.

  Dei som overlevde skal vera frå Bangladesh.

 • Tyskland åpner for båtflyktninger

  Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier at Tyskland er åpen for å avlaste Italia og ta imot migranter som er kommet med båt over Middelhavet.

  Antall migranter og flyktninger som har tatt seg over Middelhavet fra Libya i skrøpelige båter, er gått kraftig opp de siste dagene. Over 2000 kom til øya Lampedusa sist helg.

  – Italia må ikke bli stående alene med dette problemet, sa Maas etter et møte med sin italienske motpart Luigi Di Maio i Roma torsdag.

 • 17 migranter druknet i Middelhavet

  17 migranter druknet og to ble reddet etter at en båt på vei til Europa sank utenfor kysten av Tunisia.

  De to som overlevde, var to kvinner fra Nigeria. De forteller at det var 19 personer i båten da den havarerte utenfor Zarzis, ifølge en talsmann for det tunisiske forsvarsdepartementet.

  Båten reiste fra Libya søndag, motoren streiket og båten sank.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no