NRK Meny
Flyktningbåt kantrer i Middelhavet utenfor kysten av Libya
Foto: HANDOUT / Reuters

Båtflyktninger i Middelhavet

Oppsummert

Over 33.000 mennesker har druknet i Middelhavet siden 2000. Dette gjør Middelhavet til den farligste grensekrysningen i verden, ifølge FN. Det er ikke satt av penger i statsbudsjettet for 2018 til å forlenge det norske engasjementet med redningsskip.

 • Italia beslagla redningsfartøy

  Italia tok søndag beslag i et av fartøyene til den spanske hjelpeorganisasjonen Proactiva Open Arms. Organisasjonen, som har reddet hundrevis av båtflyktninger, sier dette skjedde fordi de nektet å overlevere båtflyktninger til kystvakten i Libya.

 • Seks druknet utenfor gresk øy

  Den greske kystvakten melder at fire barn og to voksne er døde etter at en båt med det de antar er migranter sank i Egeerhavet, skriver nyhetsbyrået AP. Båten sank utenfor øya Agathonisi. Tre personer klarte å redde seg i land og varsle kystvakten.

 • Flere hundre reddet ved Libya

  Den libyske kystvakten reddet lørdag hundrevis av migranter som var på vei over Middelhavet mot Italia. Flere av gummibådtene med over 100 migranter i hver, var i ferd med å synke, skriver Reuters.

 • 21 båtflyktninger fryktes druknet

  Minst 21 flyktninger og migranter fryktes druknet i Middelhavet, etter at en overfylt trebåt på vei fra Libya til Europa kantret. Trebåten kantret da det brøt ut panikk om bord, og 21 av dem som var om bord, er savnet og fryktes omkommet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no