NRK Meny
En bamse på Fattighuset i Oslo
Foto: Vilde Helljesen / NRK

Barnefattigdom i Norge

Oppsummert

En av ti norske barn vokser opp i fattigdom, viser tall fra Bufdir oppvekstrapport for 2017.

NRK Detektor har faktasjekket tallene. Det finnes ingen offentlig fattigdoms-statistikk i Norge, men oversikter over lavinntektsfamilier.

 • Tildeles 2,5 millioner

  Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet har utdelt i overkant av 2,5 millioner kroner til Kristiansand kommune for å bekjempe barnefattigdom. Kristiansand er dermed blant ti storbyer som får mest støtte, skriver kommunen på sine nettsider.

  Flere fattige barn i Norge
  Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX
 • De med dårlig råd bør få færre barn

  – Et viktig tiltak for å få bukt med barnefattigdommen er at fattige familier får færre barn, sier Frps Christian Tybring-Gjedde til Dagsavisen. Innvandrerfamilier er sterkt overrepresentert blant husholdninger med vedvarende lavinntekt.

 • «Alle skal med» i KAK

  Kristiansund Atletklubb startar frå hausten det tre-årige prosjektet: «Alle skal med». Bakgrunnen er eit møte med kommunen, barnevernet, Nav og andre instansar, der det kom fram at mange barn lever under fattigdomsgrensa. No ønskjer KAK å opne dørene for barn som manglar toalettutstyr, handkle, undertøy og treningstøy. – Ingen barn skal bli hindra frå å delta i aktivitetar på grunn av familiens økonomi, seier leiar Tore Løvik.

  Tore Løvik, leiar i Kristiansund Atletklubb
  Foto: Anne-Mari Flatset / NRK
 • Ingen oversikt over barnefattigdom

  NRK Detektor har faktasjekket Audun Lysbakkens påstand om at 98.000 barn i Norge lever i fattigdom. Det finnes ingen offentlig fattigdoms-statistikk i Norge. Det finnes oversikter over lavinntektsfamilier.

Politisk kvarter

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no