En bamse på Fattighuset i Oslo
Foto: Vilde Helljesen / NRK

Barnefattigdom i Norge

Oppsummert

En av ti norske barn vokser opp i fattigdom, viser tall fra Bufdir oppvekstrapport for 2017.

NRK Detektor har faktasjekket tallene. Det finnes ingen offentlig fattigdoms-statistikk i Norge, men oversikter over lavinntektsfamilier.

 • SV reagerer på fattigdomsutspill

  SVs Kari Elisabeth Kaski mener statsminister Erna Solberg bortforklarer når hun legger skylden for barnefattigdom på en økende flyktningstrøm. Kaski mener at istedenfor å kutte i skatten til de rikeste, kan regjeringen øke barnetrygden så det monner.

  Finansdebatt på Stortinget
  Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
 • Solberg varsler flere fattige barn

  Statsminister Erna Solberg varsler at antallet fattige barn i Norge kommer til å øke de neste årene. – En del av dem som kom flyktningstrømmen i 2015 og 2016 kommer ut i jobb rett etter introduksjonsprogrammet, men en del trenger mer kvalifisering.

  Erna Solberg besøker Blåkors i Kristiansannd
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tildeles 2,5 millioner

  Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet har utdelt i overkant av 2,5 millioner kroner til Kristiansand kommune for å bekjempe barnefattigdom. Kristiansand er dermed blant ti storbyer som får mest støtte, skriver kommunen på sine nettsider.

  Flere fattige barn i Norge
  Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX
 • De med dårlig råd bør få færre barn

  – Et viktig tiltak for å få bukt med barnefattigdommen er at fattige familier får færre barn, sier Frps Christian Tybring-Gjedde til Dagsavisen. Innvandrerfamilier er sterkt overrepresentert blant husholdninger med vedvarende lavinntekt.

Politisk kvarter

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no