Røde Kors logo på skulder
Foto: Martin Torstveit / NRK

Norges Røde Kors

  • Kan ikkje setje lovverket til side

    Statens vegvesen svarar etter at Røde Kors måtte bruke helikopter for å frakte materiale. – Vegen er ikkje bygd for motorisert ferdsel, og all slik ferdsel kan gjere skade på den. Vi skjønnar at dette kan opplevast som urimeleg, men vi kan ikkje sette lovverket til side, seier seksjonsleiar Torun Torheim.

  • Sveinsvoll ny Røde Kors-president

    Thor Inge Sveinsvoll fra Bryne er ny Røde Kors-president. Han vant voteringen mot Arbeiderparti-politikeren Christin Kristoffersen som var innstilt til vervet, melder NTB.

  • Harstadværing kan bli ny president

    Christin Kristoffersen kan bli den neste presidenten i Norges Røde Kors. Kristoffersen er fra Harstad og tidligere lokalstyreleder i Longyearbyen. Hun er innstilt av valgkomiteen til å overta etter Robert Mood. Det heldigitale årsmøtet er til helga.

Den tidligere generalløytnant Rober Mood har hatt mange lederstillinger for Norge, FN og Nato. Nå er han president i Norges Røde Kors, og i sin nye bok kommer han med flengende kritikk av norske politikere. I studio er også Kjetil B Alstadheim, Hårek Elvenes og programleder Lilla Sølhusvik.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no