Hopp til innhold
Røde Kors logo på skulder
Foto: Martin Torstveit / NRK

Norges Røde Kors

 • En halv milliard til frivillig beredskapsarbeid

  Redningsselskapet, Røde Kors og Norsk Folkehjelp mottar samlet 495,5 millioner kroner til nasjonal beredskap fra Norsk Tippings overskudd fra 2021.

  – Norge går ikke rundt uten frivilligheten, og det frivillige beredskapsarbeidet er bokstavelig talt livsviktig. Hver eneste dag gjør frivillige over hele landet en uunnværlig innsats for den nasjonale beredskapen, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i en pressemelding.

 • Fleire hundre barn og unge kontakta Røde Kors i påska

  Over 6000 barn og unge kontakta samtaletilbodet Kors på halsen om sjølvmordstankar, psykisk helse og relasjonar i løpet av påsken.

  – Våre frivillige fortel om nokon tyngre samtaler i påskeveka enn elles. Dei største enkelttermane var sjølvmord, spørsmål om kjærastar, seksuell legning og relasjonar til søsken, seier leiar Nelli Kongshaug i Kors på halsen.

  Dei frivillige har også svart på spørsmål om Ukraina.

  – I all hovudsak handlar desse samtalane om kva ein kan gjere for å bidra, om korleis unge kan hjelpe barn som kjem til Noreg, seier Kongshaug.

  (NTB)

 • Usedvanlig stille for Oppland Røde Kors

  Denne påsken ble det meldt inn 39 hendelser i Oppland – 113-sentralen tok seg av 29 av dem. Oppland Røde Kors har hatt lite å gjøre i påsken, skriver de i en pressemelding. Operativ leder Knut Anders Saglien roser likevel de frivillige, og sier de har lagt ned en formidabel innsats.

  – Selv om det har vært rolig, har vi vært blant de i landet med flest oppdrag for nødetatene, ifølge rapportene, sier Saglien.

 • Gratis påskeferie for familier med lav inntekt

  For første gang arrangerer Oppland Røde Kors gratis ferieopphold for barnefamilier med vedvarende lav inntekt i påsken.

  Røde Kors vil øke innsatsen rettet mot barn og unge i områder der det registreres en økning i antall lavinntektsfamilier, heter det i en pressemelding.

  Oppland Røde Kors har mottatt 70 søkere til totalt 36 plasser under ferieoppholdet.

  – Mye av det de fleste andre tar for gitt i påskehøytiden er fjernt for mange av deltagerne. For noen er det første gang de får muligheten til å gå på ski, overnatte på hotell, hytte eller holde på med vinteraktiviteter i påskeferien, sier Stine Moen, frivillig i Sør-Fron Røde Kors.

  Arrangementet er for barnefamilier med vedvarende lav inntekt fra kommunene Dovre, Lesja, Sel, Vågå, Lom, Skjåk, Ringebu, Nord og Sør-Fron.

  Røde Kors i påskefjellet
  Foto: Norges Røde Kors

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no