NRK Meny
Kart, jernbane fra Ishavet gjennom Finland, Skibotn, Kirkenes, Murmansk
Foto: Uutisgrafiikka / Yle

Arktisk jernbane

Oppsummert

Finske myndigheter vil gå videre med planene om en ny toglinje mellom Rovaniemi og Kirkenes i Finnmark. Alternativer er togforbindelse fra Finland til Murmansk eller Skibotn i Troms.

 • Kirkenes kan få tog til Finland

  Finske myndigheter vil gå videre med planene om en ny toglinje mellom Rovaniemi og Kirkenes. Ifølge samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil dette kunne gi store muligheter for vekst og utvikling i Nord-Norge.

 • Positiv til Ishavsbanen

  Administrasjonssjefen i Tromsø kommune foreslår at kommunen stiller seg positiv til den pågående utredningen av Ishavsbanen mellom Kolari og Tromsø.I tillegg til mineraltransport, vil Ishavsbanen ha stort potensial for annen gods- og persontransport, heter det i innstillingen til formannskapet. Saken behandles av formannskapet tirsdag.

 • – Mer aktuell enn noen gang

  Ordfører Kristin Røymo i Tromsø er glad over at krefter i Sverige og Finland vil ha jernbane til Skibotn og Tromsø. Det er den finske regjeringen som har tatt initiativet til utredninger om ny jernbane på Nordkalotten. Over nyttår kommer den finske transportministeren til Tromsø for å snakke om Ishavsbanen.

 • Samarbeid om arktisk jernbane

  Fylkestinget og Sør-Varanger Utvikling går nå sammen om å få utarbeidet et «visjonsnotat» for arktisk jernbane. Notatet skal brukes for å opplyse og selge visjonen om en jernbaneforbindelse mellom Rovaniemi og Kirkenes.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no