NRK Meny
Arbeid jernbaneverket
Foto: Hedvig Bjørgum / NRK

Arbeidsledighet i Norge

Oppsummert

Arbeidsledigheten i Norge var i november på 3,0 prosent. Ved utgangen av november var det registrert 64.200 helt arbeidsledige hos Nav, en nedgang på 13.900 sammenlignet med november i fjor.

 • Studenter frykter arbeidsledighet

  50 prosent av norske studenter frykter å stå uten jobb etter fullførte studier, viser en undersøkelse gjennomført for Universitas og Norsk studentorganisasjon. Undersøkelsen er basert på nettintervjuer av et representativt utvalg på 1001 studenter.

 • Flere innvandrere i jobb

  Statistikk fra SSB viser en økning i andelen innvandrere i jobb eller utdanning etter endt introduksjonsprogram. 61 prosent av dem som gikk ut av introduksjonsprogrammet for nyankomne innvandrere i 2015, var i jobb eller utdanning ett år senere.

 • Vekst i jobbmarkedet

  Stillingsmarkedet vokser i både offentlig og privat sektor, og veksten i oljebransjen er særlig positiv. Det viser den halvårlige jobbindeksen fra Finn.no, som legges fram i dag. De ti første månedene i år ble det utlyst 10 prosent flere stillinger enn i samme periode i fjor. I løpet av disse månedene var det over 7.300 stillinger innen olje, offshore og shipping, mot 4.200 i samme periode i fjor.

 • Nedgang i arbeidsløsheten

  Antallet personer som er registrert som helt ledige, gikk ned med 1700 i november, ifølge sesongjusterte tall fra Nav. Arbeidsledigheten er nå på 3 prosent. Ved utgangen av november var det registrert 64.200 helt arbeidsledige hos Nav.

 • Ledigheten ned til 4,0 prosent

  Norge hadde 110 000 arbeidsledige i september. Det utgjør 4,0 prosent av arbeidsstyrken, og er en nedgang på 0,3 prosentpoeng fra juni, ifølge sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå.

Leif Vagle (Ap) og Cecilie Knibe Hansen (Ap).

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no