Jeff Bezos
Foto: JIM WATSON / AFP

Amazon

Oppsummert

Amazons grunnlegger Jeff Bezos slutter som toppsjef i selskapet 5. juli, på samme dato som han grunnla seskapet i 1994. Andy Jassy overtar som toppsjef.

 • Amazon med lotteri for vaksinerte

  Amazon tilbyr pengepremier på over fire millioner kroner til vaksinerte ansatte i et lotteri. Det skriver Bloomberg.

  De ansatte kan også vinne en ny bil og 16 andre premier i kampanjen som kalles for «Max Your Vax». Amazon har 1,3 millioner ansatte.

  Amerikanere er langt mer skeptiske til å ta vaksinen enn nordmenn, og 27 prosent av befolkningen sier de ikke vil vaksinere seg. Vaksineringen har blitt sterkt politisert i landet.

  For få dager siden innførte bedriften krav om munnbind.

 • Amazon: forelegg på 746 millioner

  Amazon er ilagt et forelegg på 746 millioner euro for å ha brutt EUs regler for databeskyttelse.

  Det er myndighetene i Luxembourg som har utformet forelegget. Deres nasjonale kommisjon for databeskyttelse kom til at selskapets praksis ikke var i overensstemmelse med EU-regelverket.

  Amazon sier at forelegget er grunnløst.

 • Amazons overskudd opp 50 prosent

  Overskuddet til netthandelsgiganten Amazon steg nesten 50 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Resultatet ble på 7,8 milliarder dollar, tilsvarende over 61 milliarder kroner.

 • Jeff Bezos går av som toppsjef

  Jeff Bezos overlot mandag styringen av megakonsernet Amazon til sin håndplukkede etterfølger Andy Jassy. Bezos trekker seg som daglig leder for å arbeide med sitt romfartsprogram Blue Origin, men han skal fremdeles ha en nøkkelrolle i styret i Amazon.

  Amazon-grunnlegger Jeff Bezos er verdens rikeste mann. Ifølge Propublica betalte han ikke inntektsskatt hverken i 2007 og 2011.
  Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no